Ca să nu fie asociați cu revoluționarii care de 15 zile protestează  după program în Piața Operei, USL și-a adunat susținătorii în Piața Unirii. Cu boxe date la maximum, steaguri și pancarte.  

Protestatarii i-au aplaudat intens pe liderii USL, însă nu au rezistat până la ora finală autorizatăm 17.00, astfel că, jumătate de oră mai devreme, după nici 90 de minute de miting, piața era goală și liniștită.

După un discurs înflăcărat al Mariei Grapini, vicepreședintele PC, la microfon  a ajuns senatorul Nicolae Robu, președintele timișean al PNL.

Discursul lui a fost despre necesitatea alegerilor anticipate și puterea exemplului. ”Azi în Timișoara, mâine-n toată țara”, a dat tonul scandărilor Robu. El a intrat recent în atenția opiniei publice după ce, în loc să demisioneze din funcția de parlamentar, în încercarea de a provoca alegeri anticipate, l-a înștiințat, în scris pe superiorul său, Crin Antonescu că doar își arată ”disponibilitatea” de a părăsi funcția dacă o vor face toți ceilalți colegi ai săi.