Dacă mă nășteam în altă parte, cred că aș fi făcut cabaret”, mărturisește Mitică Popescu. „Mi-a plăcut să dansez și îmi place. Nu mai pot să dansez ca în tinerețe, dar încerc. Îmi plac toate genurile muzicale”, adaugă el.

Este un actor îndrăgit de o țară întreagă, iar pentru Mitică Popescu 80 de ani este doar o cifră. Aflat de curând într-o excursie în Grecia și furat de muzica locului, gazda emisiunii de pe TVR 2 „D’ale lu’ Mitică” a făcut pentru prieteni și cei aflați într-un local o adevărată demonstrație de dans.

Când a auzit muzica grecească, Mitică Popescu n-a rezistat tentației! S-a ridicat de la masă și s-a îndreptat spre scena unde câțiva artiști de-ai locului urmau să înceapă un spectacol. A făcut câțiva pași de încălzire, apoi a improvizat o întreagă poveste coregrafică. A trecut prin mai multe stiluri de dans, dar și de actorie. În jocul său artistic a fost atras și instrumentistul care interpreta o melodie la bouzouki și care s-a apropiat să-i susțină actul. „Totul a pornit cu un simplu gest, la masă, când a venit artistul cu bouzouki. Când a auzit auzit acordurile melodiei grecești, un prieten a pocnit din degete. Atunci mi-a venit inspirația. Doamna care statea lângă mine la masă m-a încurajat și mi-a zi că „de ce n-aș dansa”. N-am vrut, la început, dar, la îndemnul lor, m-am îndreptat spre scenă și a ieșit această coregrafie. M-am bucurat că am reușit să găsesc și un final OK, în stilul meu, cu umor”, a povestit Mitică Popescu.