Mişu Negriţoiu, şeful ING Bank: Impozitarea salariilor mari, extrem de contraproductivă

Mişu Negriţoiu, şeful ING Bank: Impozitarea salariilor mari, extrem de contraproductivă

Directorul general al ING Bank, Mişu Negriţoiu, spune că, în această perioadă, Guvernul trebuie să dea semnale de încurajare în piaţă, iar proprunerea legată de suprataxarea salariilor şi pensiilor ce depăşesc 4.500 lei nu este una de natură să ajute economia. Negriţoiu a participat, astăzi, la emisiunea "După 20 de ani", difuzată de Pro TV.

"În ultima vreme se discută mai degrabă impozitări decât relaxări", spune acesta. Conform bancherului, "este extrem de contraproductivă impozitarea salariilor mari, adică impozitezi exact pe cei productivi. E un pas în a-i defavoriza pe români în competiţia lor cu alte naţii şi specialişti din lume", a adăugat acesta.

Potrivit şefului de la ING, "salariile trebuie să fie ultimul lucru la care te uiţi într-o situaţie de genul acesta". El a spus că este necesară o relaxare administrativă, prin care înregistraea unei firme să fie electronică.

Exporturile nu vor contribui la creşterea economică

Ne puteți urmări și pe Google News

Prognoza ING Bank pentru creşterea economică este de 0,8% la sfârşitul anului, a precizat Mişu Negriţoiu. În opinia sa, creşterea va veni din consum. "Exporturile nu vor contribui, poate vor avea o contribuţie negativă, şi nu vor contribui nici anul viitor probabil", a spus acesta.

Totuşi, spune bancherul, este foarte posibil ca economia României să înregistreze "mai degrabă o stagnare", în condiţiile în care presiunea continuă. "Recesiunea, din păcate, nu s-a terminat şi noi simţim asta la clienţii noştri, la companii", argumentează el.

În perioada următoare, România ar trebui să aibă trei mari priorităţi: "echilibru financiar şi fiscal, competitivitatea economică şi crearea locurilor de muncă".