Misterioasa relaţie Băsescu, Ponta, Antonescu

Misterioasa relaţie Băsescu, Ponta, Antonescu

Ce se mai vorbeşte prin oraş! Că Ponta şi Antonescu ar fi oamenii Preşedintelui. Că-i dirijează, aproape, cum vrea el. Cum să crezi aşa ceva când cei doi lideri ai opoziţiei înroşesc ecranele televizoarelor? Cum să dai curs acestor baliverne când cei doi incriminaţi, căci despre asta poate fi vorba, au programe de redresare a ţării, denunţă corupţia?

Despre Ponta se spun multe, căci oamenii sunt răi de gură! Că ar fi luat-o pe Daciana şi din interes, pentru că tata-socru a fost un om foarte econom. Şi că tata-socru, de altfel preot, ministru, lider de partid, senator (chiar preşedinte al Senatului), economist, împuşcat la vânătoare... este în relaţii bune cu toată lumea şi mai ales cu Preşedintele ţării. Acesta din urmă ar fi fost invitat (într-o sâmbătă) la tăiatul moţului fetiţei lui Ponta, alături de naşii George Maior (SRI) şi Gabriel Oprea (UNPR), dar şi alături de toată floarea PD-L, pe atunci doar PD. La momentul tăierii moţului Ponta semnase în alb cu UNPR, la ordinul naşului Oprea, dar dacă a fost ales preşedinte PSD, s-a răzgândit.

Geoană a aflat de acest eveniment familial şi s-a enervat că tocmai omul lui de bază, în campanie, chefuieşte cu rivalul său, dar ce să mai facă? S-a mai enervat Geoană şi la alegerile prezidenţiale când Traian Băsescu a declarat, la televizor (ca să-l descurajeze, la sugestia lui Aliodor Manolea, altă nerozie!), într-o atmosferă foarte tensionată, că este atacat de către un "om căruia i-a ţinut copilul în braţe la botez".

Şi balivernele despre Ponta nu se opresc aici. Lumea vorbeşte că stenogramele despre el (în interesul siguranţei naţionale, pentru că nicio ascultare nu se face cu alt temei) sunt completate de directorul SRI, care ştie direct din casă, fiind naşul fetiţei. Acestea nu pot fi decât răutăţi şi speculaţii, nevinovate poate. Dar când încep bârfele despre racolarea tinerelor PSD-iste pe la Viena (lotul Negoiţă, Bănicioiu...în curs de tratative cu anchetatorii) şi despre faptul că preşedintele PSD umbla cu şapcă, să nu fie recunoscut... chiar sunt calomii. Şi culmea, una de ultimă oră, că pune umărul să-l dea jos pe Liviu Dragnea (un investitor aproape onest) ca să-l pună pe Radu Moldovan în locul lui!

Ne puteți urmări și pe Google News

De ce or fi toate vorbele astea? Mai ales că Preşedintele îl mai şi critică, făcându-l "copilot", ca să înţeleagă o parte a populaţiei că se răstoarnă cu maşina fără să aibe măcar permis. Ceea ce nu este oricum în favoarea unui om care visează să-l înlăture pe Crin şi să ajungă la Cotroceni. Ce aiureală, ce vorbe de clacă! Din cauza asta merg toate cum merg.

Acum să vedeţi la Crin, unde e şi mai şi. La el e treaba cu dosarul de securitate, în primul rând. Aici stau şi eu puţin pe gânduri. Când el era profesor la ţară şi eu predam limba franceză în comuna Coşereni. Ce bucurie, ca să nu spun extaz, ar fi fost să vină un ofiţer de securitate să mă întrebe ceva. Mai ales despre directorul şcolii, primar sau inspectorul de la judeţ. Să mă mai şi plătească! Atunci toate se vedeau altfel, cel puţin printre profesorii de ţară, care se mai şi plictiseau! La Coşereni n-a fost nimeni. Dar la Crin pot să ştiu, mai ales că tace? Şi atunci, ce să fac? Să cred măgăriile astea că Preşedintele îl trage-n aţe ca la Teatrul de Păpuşi? Să cred ce spun oamenii răi că Antonescu ar fi promis că nu se va duce la confruntarea electorală, de la Cluj, în timpul alegerilor prezidenţiale şi a mers ca să-l păcălească pe Geoană şi să fure startul?

Crin tace, suspect de scârbit. Eu am întrebat câţiva apropiaţi ai lui dacă o fi fost colaborator. Au tăcut. Nici unul nu s-a revoltat. Din răutate. Pentru că nu le mai răspunde la telefon, i-a dat pe toţi afară din funcţii de conducere, iese tot mai rar din casă (de frica "securiştilor"), joacă prea mult timp cărţi şi bea (moderat) vin alb. La Crin mai circulă şi alte potlogării, despre complexul lui Oedip şi despre background-ul soţiei, dar este prea de tot şi nu pot nici măcar să le consemnez. De ce oare toate măgăriile astea?

De ce aceste bârfe sunt aruncate, printre alegători, de către oameni care susţin că ştiu sigur şi că precis aşa este? Culmea mi s-a părut zvonul că tocmai Traian Băsescu i-ar ţine în fruntea PSD şi respectiv PNL pentru că sunt amândoi nişte fraieri. În timp ce membrii de partid din ambele formaţiuni politice şi-au pierdut încrederea în liderii lor şi i-ar da afară chiar în, pardon, şuturi. Şi mai aiurea mi se pare varianta că cel care va intra în turul doi, dintre Ponta şi Antonescu (pentru că vor fi puşi să se certe şi să candideze) o să fie trimis la spa-ul lui Vîntu, un om cu procese amânate şi atunci.