Mircea Geoană îşi face mişcare civică. Andreea Marin şi Ovidiu Lipan Ţăndărică, printre susţinători

Mircea Geoană îşi face mişcare civică. Andreea Marin şi Ovidiu Lipan Ţăndărică, printre susţinători

Fostul preşedinte al PSD, Mircea Geoană, exclus în noiembrie din partid, a lansat astăzi o platformă apolitică, numită "România noastră", care își propune "să adune energiile pozitive din societate pentru o Românie dezvoltată".

Fostul preşedinte al PSD şi-a lansat în această seară, la Romexpo, noua construcţie, al cărei simbol este o casă. “Atâta vreme cât nu ai capital românesc, antreprenoriat românesc, capacitate de a influenţa lucrurile, eşti chiriaş în casa ta (...) şi laşi pe alţii să beneficieze de hărnicia şi de bogăţia acestei naţiuni“, a declarat Geoană. “Atâta vreme cât vom înţelege că această casă este Casa România, în care avem fiecare câte o mică bucăţică de acţionariat, avem un acţionariat majoritar în propriul destin“. Acesta a mai spus că principala problemă a românilor este încrederea în sine. Cine face parte din România lui Geoană În manifestul platformei, aceasta este descrisă drept "o mișcare civico-profesională și o alternativă la actualul sistem politic uzat". "România noastră" își propune, pe scurt, să acționeze pentru transformarea în realitate a Visului Românesc: "o clasă mijlocie puternică", "ieşirea din sărăcie a milioane de români", "sate şi oraşe la standarde europene", "administraţie publică competentă şi eficientă", "demnitate şi încredere în destinul nostru ca naţiune". Printre cei pe care Mircea Geoană i-a convins să i se alăture figurează Dr. Ioan Lascăr, șef la Clinica de Chirurgie Plastica a Spitalului Clinic de Urgență București, Dana Safta, directoarea spitalului Elias, medicul ORL Monica Pop,interpreta Mihaela Mihai, preşedintă a Uniunii Artiştilor Liber Profesionişti din România, actorul George Ivașcu, Constantin Marius Profiroiu, decanul Facultății de administrație și management public din cadrul ASE sau scrimerul Mihai Covaliu, antrenor al lotului olimpic de sabie. Zâna Surprizelor: "Ideile bune să se adune" La lansare a fost prezent și Ovidiu Lipan Țăndărică. Acesta a declarat că va adera și el la platforma lui Geoană. Și "Zâna Surprizelor", Andreea Marin, a trimis un mesaj de susținere.“Se simte nevoia unei schimbări. Eu nu vreau să fac politică, nu intenţionez să am o carieră politică, (...) dar mă interesează să fiu alături de oameni valoroşi de la care am ceva de învăţat pentru a scoate la lumină alţi oameni valoroşi care sunt în satele, oraşele României, a căror încercare să facă mai mult pentru ţara în care trăiesc este de multe ori înnăbuşită. Eu zic aşa, un proiect în care ideile bune să se adune şi să iasă la lumină nu poate fi decât benefic şi asta îmi doresc să devină această mişcare", scrie aceasta. Din politică în civilie Deși după excluderea din PSD declarase că își va face un nou partid, Geoană pare să fi renunţat la idee, după ce nu a reușit să disloce o bucată semnificativă din PSD prin plecarea sa. Acesta nu exclude total o implicare în politică prin susţinerea acelor candidați dispuși să îşi asume scopurile mişcării.

La începutul anului, fostul preşedinte al PSD anunţa că noua formaţiune politică pe care a promis-o va fi lansată în câteva săptămâni. Aceasta se voia a fi "o mişcare profesionistă, cu oameni serioşi şi competenţi, cu oameni cu frică de Dumnezeu şi cu dorinţa de a face bine acestei ţări". CITIȚI ȘI:

  • Vasile Dâncu: "Un politician ca Geoană, orice ar face, tot politică face"
  • Geoană, părăsit până și de finul său. Florentin Gust a sărit în barca PDL
  • Geoană anunță pe Youtube că va înființa un nou partid
  • Geoană după excluderea din PSD: Ponta e o marionetă, Iliescu - o piază rea

Ne puteți urmări și pe Google News