Mircea Geoană s-a împăcat cu Victor Ponta. Acesta va candida pe locurile PSD

Mircea Geoană s-a împăcat cu Victor Ponta. Acesta va candida pe locurile PSD

Preşedintele PSD, Victor Ponta a declarat că Mircea Geoană va candida la alegerile parlamentare de pe 9 decembrie pe locurile PSD, cu susţinerea USL.

Potrivit lui Victor Ponta, relaţiile cu Mircea Geoană, în prezent exclus din PSD, s-au normalizat. "Eu îl susţin pe domnia sa pentru a candida pentru un nou mandat. (...) Ne-am normalizat relaţiile şi acesta este un lucru foarte bun", a afirmat Ponta. Exclus din partid în octombrie 2011, Geoană nu poate fi încă membru PSD până nu va împlini un an de la sancţiunea primită. În ultimele luni, atât Mircea Geoană, cât şi conducerea PSD au făcut paşi importanţi spre împăcare. În august, Mircea Geoană a afirmat că el nu a plecat niciodată din PSD şi că se consideră în continuare un social-democrat, anunţând în acelaşi timp, că va candida pentru un mandat în Parlament în acelaşi colegiu.

În mai, Mircea Geoană a fost propunerea PSD pentru înlocuirea lui Titus Corlăţean de la şefia Comisiei de Politică Externă din Senat, atunci când Corlăţean a devenit ministru al justiţiei. În privinţa candidaturii pentru alegerile parlamentare, Ponta a precizat că în acest punct, mai există câteva neînţelegeri în teritoriu.