Acesta a lansat un atac la adresa jurnaliștilor.  Drăghici s-a plâns de încălcarea drepturilor cetățenești, a intimității sale și a vorbit despre manipulare și linșaj mediatic.

Redăm postarea lui Mircea Drăghici:

„Dragi pseudoprofesioniști (fie că vă place să vă numiți jurnaliști, oameni ai serviciilor sau membri ai unor asociații civice), cum ați ajuns să dezonorați cu atâta lejeritate tagmele din care pretindeți că faceți parte? Cum de ați ajuns să periclitați drepturile cetățenești pentru care ar trebui să luptați și să fiți parte a unui mecanism meschin de presiune politică? Cum vă vedeți viitorul, al vostru și al copiilor voștri, într-o societate care tolerează existența unui sistem opresiv, de intimidare și atac?

Stimați „oameni de presă”,

Ați susținut că am cumpărat case pe numele celor două fetițe ale noastre de 2 și 4 ani. Ba chiar ați dezvăluit identitatea copiilor noștri minori într-un articol menit să linșeze mediatic.

Adevărul, stimați jurnaliști, este că în aprilie 2018, tatăl soției mele – care are peste 70 de ani – a suferit un accident vascular, iar după această întâmplare care i-a zdruncinat sănătatea, a decis împreună cu soția sa să lase o parte din ce au agonisit de-a lungul vieții nepoatelor lor, singurele de altfel. Nu mie, nu soției mele, ci celor două fetițe ale noastre. Aceste bunuri nu au fost cumpărate de noi, ci le-au aparținut părinților Georgianei, oameni care au o vârstă înaintată și pe care aceste minciuni ridicate la rangul de știre îi afectează.

Ați susținut că ne plimbăm cu "bolizii de lux ai PSD" în interes personal.

Adevărul este că mașina la care faceți referire când vine vorba despre Georgiana a fost achiziționată de PSD din fondurile private ale partidului, nu din subvenții. Ulterior, soția mea a cumpărat în mod perfect legal (prin transfer bancar, la același preț de achiziție și cu toate actele necesare) acest autoturism, care apare inclusiv în declarația mea de avere care este PUBLICĂ și pe care ați fi putut să o consultați înainte de a scrie. Ce este ilegal în acest proces, stimați "jurnaliști"? Cum v-ați asigurat că știți despre ce vorbiți și că nu îi mințiți și manipulați pe cei ce vă citesc?

Și în ceea ce privește celelalte două mașini despre care ați scris vă aflați într-o gravă eroare, fiindcă una este un minivan pe care îl folosește exclusiv partidul, iar cealaltă mașină practic nu există în contextul prezentat de dumneavoastră, din moment ce PSD nu a deținut niciodată în patrimoniu un Mercedes GLK, așa cum este prezentat în articol.

Niciun autoturism deținut de PSD nu a fost folosit în interes propriu, iar pentru aceasta afirmație există dovezi. Întotdeauna am condus doar autoturisme pe care le dețineam la acel moment. Dumneavoastră, stimați jurnaliști, când veți prezenta dovezile pentru ceea ce ați scris?

Batjocoriți viața și munca unor oameni și vă legați de orice puteți pentru a distruge imagini. Amintiți-vă care vă este scopul într-o societate democratică și o cultură sănătoasă și renunțați să mai dați în familiile celor pe care ați primit comanda să-i linșați. Nu vă onorează, dimpotrivă.

Dragi „membri de asociații civice” cu mantre și hashtag-uri mărețe,

Ați venit la imobilul în care locuim împreună cu fetițele noastre în București, atunci când noi nu eram acasă. Ați pus întrebări omului de pază ca sa aflați exact apartamentul în care locuim! Ce s-ar fi întâmplat dacă acasă ar fi fost doar copiii noștri și femeia care are grijă de ei când suntem plecați? Trebuie să ne fie teamă să mai mergem pe stradă? Teamă pentru siguranța copiilor noștri? Ce urmăriți? Să sădiți frică, nesiguranță, teroare? Acesta vă e rolul, acestea vă sunt pârghiile și pentru așa ceva luptați?

Tuturor acelora dintre dumneavoastră care aveți familii, care mai puteți înțelege și respecta dreptul la siguranță și la viață privată, vă spunem următoarele: încetați manipularea și linșajul mediatic, opriți hărțuirea și atacurile la familie și copii, înțelegeți că nu faceți decât să încurajați o cultură a urii și a violenței prin toate aceste practici de intimidare în stil mafiot.

Acum câteva zile am aflat că părinții Georgianei au fost căutați la casa lor din Argeș, că s-au făcut fotografii locuinței lor, că s-a filmat interiorul curții și că sunt speriați. Au sunat să ne întrebe ce se întâmplă, ce s-a mai scris și dacă fetele sunt bine, iar înainte de a închide telefonul, tatăl soției mele a mai spus atât: „În tinerețe ne-au hăituit comuniștii. Nici la bătrânețe nu am liniște…”.

Acești oameni simt pe pielea lor, din păcate, efectele unor instrumente politice odioase și agresive. Nu avem puterea de a schimba acest fapt. Vom face tot ce ne stă în putere însă ca ai noștri copii să nu ajungă să se confrunte cu asemenea mizerii când vor crește. Vom face tot ce putem pentru dreptul lor de a nu trăi într-o societate în care înflorește de la zi la zi un sistem paralel bazat pe presiune și agresivitate. Va veni momentul când toate aceste lucruri vor înceta? Sper din tot sufletul că da.”, a scris Mircea Drăghici pe pagina personală de Facebook.