Evenimentul Zilei > Actualitate > Mircea Banias: „Nu sunt convins că USL va câștiga alegerile”
Mircea Banias: „Nu sunt convins că USL va câștiga alegerile”

Mircea Banias: „Nu sunt convins că USL va câștiga alegerile”

Proaspăt transferat de la PDL, senatorul Mircea Banias a aterizat la PC direct pe funcția de președinte al conservatorilor constănțeni. Cu toate acestea, el spune că nu a părăsit PDL pentru avantaje.

Într-o conferinţă de presă organizată la sediul PC Constanţa, Banias a declarat că dosarul în care este cercetat de DNA în legătură cu presupuse acte de corupție la vama Constanța-Agigea nu are de-a face cu transferul politic pe care l-a efectuat.

”Deci, pleci de la partidul care e la putere, la unul din opoziţie, că speri să se întâmple nu ştiu ce, când o să vină la putere? Eu nu sunt convins că USL va câştiga alegerile. Îmi doresc să câştige, şi am să fac tot ce depinde de mine să câştige aceste alegeri. (…) Dar mi se pare ridicol să pretindă cineva că am venit la PC ca să-mi fie bine nu ştiu când şi n-aş fi stat acolo (n.r.-la putere), unde teoretic putea să mi se asigure o linişte”, a explicat Mircea Banias.
Un avantaj pe care Banias a omis să-l menționeze este că s-a instalat la PC direct în funcția de șef al organizației județene, în timp ce în PDL Constanța era marginalizat, însuși susținerea sa drept candidat la parlamentare fiind incertă. De asemenea, conform Agerpres, acesta va fi propus și ca vicepreședinte la nivel național al PC.
Cu o zi înainte, când și-a anunțat în Parlament demisia din PDL, Banias explica: ”Am senzaţia că actuala conducere a PDL nu este conştientă de prăpastia care, pe zi ce trece, se adânceşte între partid şi electorat. Eu am semnalat această situaţie, dar vocea mea nu a fost luată în considerare”.
Plecarea acestuia fragilizează majoritatea parlamentară și complică funcționarea Senatului, atâta timp cât, cu opoziția în grevă parlamentară, coaliția are probleme și în a asigura cvorumul de ședință.
CITIȚI ȘI:

  • Greva opoziției paralizează Senatul
  • Mai bine grevist decât pedelist: Mircea Banias trece la PC
Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.