Evenimentul Zilei > Actualitate > Miracole, mentalităţi şi fenomene paranormale
Miracole, mentalităţi şi fenomene paranormale

Miracole, mentalităţi şi fenomene paranormale

Acţiunea din "Culoarul morţii" se petrece la limita realului şi spune emoţionanta poveste a unui condamnat la moarte înzestrat cu puteri miraculoase.

Bătrânul Paul Edgecomb (Tom Hanks), fost gardian-şef în blocul condamnaţilor la moarte al închisorii Cold Mountain din Louisana, locuieşte într-un azil de bătrâni.

Într-o seară, el începe să povestească şi acţiunea se mută în 1935, când un negru uriaş a fost adus la închisoare pentru violarea şi uciderea a două fetiţe albe. După arestare, vieţile tuturor celor din jurul lui se schimbă radical.

La început, statura sa creează panică, dar John Coffey (Michael Clarke Duncan, nominalizat la Premiul Oscar şi la Globul de aur) se dovedeşte a fi un om foarte blând, chiar fricos, cu o extraordinară sensibilitate.

Cu minunile pe care acest uriaş le face datorită darului deosebit cu care este înzestrat, îi cucereşte rând pe rând atât pe deţinuţi, cât şi pe gardieni.

Adaptare a romanului lui Stephen King

Regizorul Frank Darabont a scris scenariul filmului după romanul omonim al lui Stephen King. Deşi au fost ecranizate mai bine de 30 de lucrări ale cunoscutului autor, aceasta este singura ale cărei încasări au depăşit 100 de milioane de dolari în box-office-ul american (până la acel moment).

Deoarece producătorii nu se puteau decide pe cine să aleagă în rolul lui Coffey, Bruce Willis l-a propus pe Michael Clarke Duncan, cu care lucrase la "Armagheddon".

La 1,96 metri, Duncan este mai înalt decât David Morse cu doar trei centimetri. Pentru a părea şi mai mare, s-a filmat din anumite unghiuri, creându-se iluzia că este mult mai înalt.

ANTENA 1 – 23.30

<iframe width="633" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/ctRK-4Vt7dA" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News