Cadrul medical ajutase la venirea pe lume a copilului și-l luase de lângă mamă pentru a-l curăța. În timpul îmbăierii, nou-născutul, de sex feminin, s-a sprijinit însă pe propriile picioare și, țeapăn și sigur pe el, a început să pășească, punând un picior înaintea celuilalt. Bineînțeles, a fost susținut în permanență de asistenta medicală.

„Doamne sfinte, fetița merge. Doamne Dumnezeule”, a spus moașa în portugheză izbucnind în plâng. Momentele au fost imortalizate de colegii asistentei prezenți în sala de nașteri în acel moment.

Înregistrarea a fost urmărită în rețelele de socializare de peste 70 de milioane de utilizatori, mulți opinând că ar fi vorba despre un miracol. Alții s-au amuzat spunând că ar fi vorba de versiunea feminină a celebrului atlet Usain Bolt.

Specialișii de la Universitatea americană Rochester Medical Center spun însă că nu ar fi vorba despre nicio minune dumnezeiască, mersul fiind un relex înnăscut care se manifestă vizibil chiar în primele zile de la venirea pe lume a bebelușului.