Tânărul de 19 ani a fost implicat, în urmă cu câteva zile, într-un accident rutier grav și a ajuns în stare gravă la Spitalul Județean din Bacău. Aflat în stare foarte gravă, tânărul a intrat ieri în moarte cerebrală, iar familia a luat decizia de a-i dona organele.  
 “Familia și-a dat acordul pentru prelevarea organelor. S-au respectat procedurile, s-a declarat moartea cerebrală, s-a anunțat centrul național de transplant și s-au prezentat la noi la spital două echipe pentru prelevarea de organe”, a spus directorul medial al Spitalului Județean Bacău, Aurelia Taga, informează Digi 24.
 “Starea s-a deteriorat ieri, s-a declarat moartea cerebrală. În cursul serii au venit echipele de prelevare, s-au prelevat organele și la ora două s-a încheiat prelevarea”, a completat ;i Iulian Direa, asistent-şef coordonator transplant din Spitalul Judeţean Bacău.
O echipă de specialişti de la Bucureşti şi una de la Iaşi au venit la Bacău, iar operaţia de prelevare a durat mai bine de patru ore. Aceasta este prima prelevare de organe făcută anul acesta la Spitalul Judeţean din Bacău. Unitatea este acreditată din anul 2013 pentru astfel de proceduri şi de atunci au fost făcute şase operaţii.