Mioara Mantale dă statul în judecată la CEDO

Mioara Mantale dă statul în judecată la CEDO

Fostul prefect al Capitalei, Mioara Mantale, a declarat azi că va da în judecată statul român la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO), precizează Realitatea.

Decizia are la bază hotărârea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) de a menţine decizia de retrogradare a Mioarei Mantale în funcţia de subprefect al Bucureştiului.

"Aştept să văd motivarea, apoi voi merge la CEDO. Vreau să dau statul român în judecată şi să cer daune, pentru că eu consider că am dreptate şi că retrogradarea mea în funcţia de subprefect a fost un abuz", a declarat astăzi Mioara Mantale.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins, pe data de 14 mai, recursul înaintat de fostul prefect al Capitalei. Motivaţia a fost aceea că recursul a fost considerat nefondat.

Ne puteți urmări și pe Google News

În luna ianuarie, Curtea a dat câştig de cauză Guvernului, considerând că retrogradarea lui Mantale în funcţia de subprefect a fost legală.

În data de 14 mai, ÎCCJ a declarat definitivă decizia luată, Mioarei Matale rămânându-i doar posibilitatea să atace hotărârea Curţii pe căile extraordinare prevăzute de lege, respectiv contestaţia în anulare sau revizuirea.

Guvernul a decis, în şedinţa din 28 august 2007, revocarea din funcţie a prefectului Capitalei, Mioara Mantale şi numirea în această poziţie a subprefectului Cătălin Deaconescu. Prin aceeaşi hotărâre, Mioara Mantale a fost numită subprefect.   (19:20)