Cel mai matinal ministru. „Am votat pentru nepoțica mea și pentru un viitor normal”

Cel mai matinal ministru. „Am votat pentru nepoțica mea și pentru un viitor normal”

Printre primii români care s-au prezentat la secţia de votare pentru aşi exprima dreptul de vot, a fost ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela.

La ieşirea de la secţia de votare, Vela a afirmat că a votat pentru nepoțica sa și pentru un viitor normal.

De asemenea, ministrul a mai spus că în jur de 39.000 de polițiști, jandarmi și pompieri sunt implicați în procesul electoral, dintre care jumătate se ocupă de protecția secțiilor de votare.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Astăzi este bine să votăm pentru normalitate, pentru o țară normală. În special, am votat pentru nepoțica mea și pentru un viitor normal, să trăiască într-o țară normală”, a declarat Marcel Vela după ce a votat.

Întrebat de ce a votat așa de devreme, Vela a răspuns: „Noi suntem în dispozitiv. Ministerul Afacerilor Interne este la datorie și ne dorim din tot sufletul ca și turul doi să fie organizat la fel de bine ca și turul întâi, să nu avem evenimente”.

Ministrul Afacerilor Interne a precizat că la alegerile de duminică sunt implicați în jur de 39.000 de polițiști, jandarmi, reprezentanți IGSU, dintre care 50% se ocupă de protecția secțiilor, 25% de ordinea și liniștea publică și 25% din aceste efective sunt în revervă.

Un număr de 18.748 de secții de votare s-au deschis în România, duminică, la ora 7.00, la al doilea tur al alegerilor prezidențiale. Numărul total al alegătorilor înscriși în listele electorale permanente este de 18.217.411 cetățeni, potrivit digi24.ro