Judecătoarea avertizează că incertitudinea care planează asupra Justiţiei şi care a dus deja la multe condamnări eronate din cauza legislaţiei aflate în ceaţă, o să ne pună într-o situaţie stînjenitoare la CEDO. 

"Sper să nu îl deranjeze pe ministrul Justiţiei, am înţeles că se supără dacă este criticat în public. Vom ajunge la soluţii contradictorii, vom ajunge la CEDO cu soluţii diferite şi vom pierde acolo. 

Domnul ministru se contrazice, tocmai spunea că avem probleme sensibile. Ar trebui să îşi asume responsabilitatea în această problemă a abuzului în serviciu. Ceea ce m-a dezamăgit a fost inconsecvenţa. A venit cu nişte calităţi de necontestat, dar nu a putut să îşi asume anumite decizii. Nu se poate pleca fără nimic de la ministerul Justiţiei, lăsăm totul pe Parlament. Nu ar fi prima oară cînd pisica moartă este aruncată în ograda Justiţiei. O să ajungem la sesizări ale Curţii constituţionale, o să ajungem să constatăm că nu am evoluat", a declarat Adina Daria Lupea, judecătoare Curtea de Apel Cluj