Evenimentul Zilei > Actualitate > Ministrul german al Economiei: Scenariul ieşirii Greciei din zona euro a pierdut din forţă
Ministrul german al Economiei: Scenariul ieşirii Greciei din zona euro a pierdut din forţă

Ministrul german al Economiei: Scenariul ieşirii Greciei din zona euro a pierdut din forţă

Ministrul german al Economiei, Philipp Roesler, şi-a reafirmat ieri scepticismul cu privire la capacitatea Greciei de a rămâne în zona euro, dar consideră că scenariul de temut al renunţării acestei ţări la moneda comună "a pierdut din forţă", relatează AFP, preluată de Agerpres.

"Din păcate, este probabil ca Grecia să nu fie în măsură să-şi respecte angajamentele. Şi vă spun foarte clar că, dacă Grecia nu va satisface exigenţele troicii, nu i se vor mai acorda fonduri", a avertizat oficialul german într-un interviu acordat postului de televiziune ARD, vorbind despre aşteptatul raport al troicii, alcătuită din Fondul Monetar Internaţional, Uniunea Europeană şi Banca Centrală Europeană, în urma căruia se va lua o hotărâre asupra deblocării unei noi tranşe de împrumut de 31,5 miliarde de euro pentru guvernul de la Atena.

În opinia ministrului german, dacă sprijinul financiar internaţional pentru Grecia va înceta, acest lucru ar putea să-i determine pe greci să considere "că ar fi mai înţelept să părăsească zona euro". Dar "pentru numeroşi experţi, pentru FDP (Partidul Liberal) şi pentru mine, ideea ieşirii Greciei din zona euro şi-a pierdut din forţa de altădată", a ţinut el să precizeze.

Guvernul grec se va întâlni săptămâna aceasta cu reprezentanţii troicii în încercarea de a ajunge la un acord asupra continuării programului de austeritate pentru acordarea tranşei de împrumut.