Evenimentul Zilei > Actualitate > Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, nu are de gând să demisioneze
Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, nu are de gând să demisioneze

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, nu are de gând să demisioneze

Ministrul Educaţiei Daniel Funeriu nu se gândeşte la demisie după eşecul Legii educaţiei la Curtea Constituţională. "Am o reformă de făcut şi o voi duce până la capăt", a declarat astăzi Funeriu, pentru EVZ.

Varianta unei demisii a ministrului Educaţiei a fost luată în calcul ca "plan B" în PDL după decizia de ieri Curţii Constituţionale, care a determinat UDMR să ameninţe cu ieşirea de la guvernare, iar pe premierul Emil Boc să se gândească la o depunere a mandatului.
Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, consideră însă că presiunea pusă de UDMR nu ar trebui să influenţeze Legea educaţiei pe care guvernul o vrea cât mai apropiată de varianta cu care a mers în Parlament să-şi asume răspunderea, considerând-o bună atât pentru copii, cât şi pentru sistem. "Orice negociere politică trebuie să se subsumeze acestui desiderat", a mai spus Funeriu. 
Situaţia tensionată din Coaliţie a fost discutată aseară de preşedintele Traian Băsescu şi  Emil Boc, iar în această dimineaţă şeful statului are o întrevedere la guvern cu premierul şi cu liderul UDMR Marko Bela.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: