Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu: La Bac 2011, elevii nu vor putea copia

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu: La Bac 2011, elevii nu vor putea copia

Aflat într-o vizită la Cluj, Daniel Funeriu, ministrul Educaţiei, i-a avertizat pe elevii înscrişi la ediţia din 2011 a examenului de Bacalaureat că nu vor putea copia.

"Vă asigur că nu se va mai fura startul în viaţă şi nu se va mai copia la examenele de bacalaureat. Dacă alţii nu vor fi vigilenţi, ce aţi văzut în vămi veţi vedea şi în Educaţie. Este un semnal pe care doresc să îl transmit", a declarat Daniel Funeriu, într-un discurs ţinut în faţa studenţilor de la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară, conform Agerpres.

Astfel, ministrul Educaţiei a ţinut să sublinieze că măsurile luate şi anul trecut, cu privire la reducerea situaţiilor de fraudă la Bac, vor fi continuate şi anul acesta.

Cu ocazia lansării competiţiei "Agronomiada", Funeriu a mai precizat că este bucuros de faptul că studenţii i-au urmat îndemnul, de la deschiderea anului universitar, de a face mai mult sport şi pentru a-şi îmbunătăţi performanţele în pregătire şi apoi pe parcursul vieţii.

Ne puteți urmări și pe Google News

La eveniment s-a aflat şi ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără. Acesta a declarat că "Agronomiada nu este o simplă competiţie sportivă ci şi pe domeniul agricol, iar competiţiile dau întotdeauna forţă şi greutate unei universităţi (...) Viitorul nu este al unor mari industrii, ci al celor ce ştiu să gestioneze pământul. Cine ştie să-l gestioneze va câştiga competiţia cu viitorul. (...) România trebuie să exporte materii şi produse transformate. Producţia agricolă primară trebuie transformată în produse cu valoare adăugată mare. În 2010 am avut un export de 3,3 miliarde de euro dar mai mult din materii prime. Peste 4-5 ani, România trebuie să-şi tripleze exportul nu prin cantitatea, ci prin calitatea produselor", a mai spus Tabără.