Evenimentul ZileiJustitieMinistrul de Interne promite mari surprize în Raportul 10 august

Ministrul de Interne promite mari surprize în Raportul 10 august

Ministrul de Interne promite mari surprize în Raportul 10 august
Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat mari surprize în raportul desecretizat, privind evenimentele din 10 august 2018, și a precizat că nici un moment nu a existat vreo amenintare la adresa institutiilor statului în timpul protestelor.

Ministrul a spus ca desecretizarea raportului va facilita desfășurarea anchetei penale.

„Există o chestiune de anchetă penală în derulare, ancheta penală de la DIICOT poate folosi raportul, dar nu îl poate face public în rechizitoriu, iar în cadrul procesului, la tribunal, dacă ar fi fost secretizat, dumneavoastră, jurnaliștii, și toți românii, victimele din 10 august nu ar fi putut cunoaște detaliile acestui raport. Deci, desecretizarea în sine, ca proces, ca procedeu, facilitează ancheta penală, dar în mod esențial facilitează accesul publicului la datele din acest raport“, a mai spus Marcel Vela.

Ministrul Marcel Vela a explicat ca nu poate da detalii din document, dar a precizat că vor fi multe surprize: „Să așteptăm publicarea lui de DIICOT și în procesul penal veți avea acces la toate detaliile, dar ce pot să vă spun eu este că veți avea multe surprize“.

Marcel Vela a mai precizat că va face o anchetă administrativă la nivelul ministerului, pe acest subiect, dar după turul doi al alegerilor prezidențiale

„Anchetele administrative în cadrul ministerului, dacă în șase luni nu au primit o rezolutie, ele se prescriu. Voi face o analizăimediat dupa turul doi al alegerilor prezidențiale cu privire la anchetele administrative, cine le-a blocat sau cine nu le-a demarat sau cine nu a luat măsuri cand a constatat că au fost fapte reprobabile, fapte incorecte, să nu spun chiar penale, ale unor angajați ai MAI“, a declarat ministrul de Interne.

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat, joi, că raportul privind dosarul 10 august a fost declasificat și înaintat procurorilor DIICOT. Pentru că dosarul este încă în lucru, iar cercetările nu sunt publice, nici conținutul documentului nu poate fi prezentat publicului larg.

 


Accesează: