„Eu înţeleg că acolo este deschisă deja o anchetă şi nu vreau să fac comentarii. Dar ca mamă, ca persoană, să văd un procuror al României care târăşte pe jos un copil cred că a fost devastator pentru toată lumea. Fiind însă vorba de anchetă în curs, prefer să nu mă pronunţ eu", a susţinut Lia Olguţa Vasilescu.

Ea a spus că lasă instituţiile statului să ia toate măsurile necesare, scrie Agerpres.

 

Cazul Sorinei, fata care a fost luată cu mascații din Baia de Aramă, a îngrozit toată România. Pe de o parte parinții adoptivi spun că au tot dreptul să fie alături de fiica lor, iar asistenți maternali vor să o recupereze.

Evenimentul a stârnit un val de reacţii şi în rândul instituţiilor statului. Parchetul General a început verificarea procuroarei care ar fi bruscat fetiţa. Aceasta a transmis însă că asistenţii maternali erau decăzuţi din drepturi, iar minora era agitată şi a opus rezistenţă deoarece i s-a inoculat ideea că va fi dusă în străinătate şi i se va face rău.

 

Parchetul General a mai transmis că asistentul maternal s-a opus procedurii de adopţie a micuţei de către familia din SUA, deşi a refuzat de două ori, în 2013 şi 2017, să o adopte pe fetiţă. Tribunalul Mehedinţi a decis, în 18 februarie 2019 că „intervenienta Şărămăt Mariana a formulat cererea de adopţie a minorei Lucan Sorina” în termenul legal, respingând cererea de adopţie internaţională formulată de familia Ramona şi Gabriel Săcărin. Aceştia însă au făcut apel, iar Curtea de Apel Craiova le-a dat dreptate în 23 aprilie 2019 şi a schimbat sentinţa atacată, în sensul că a fost încuviinţată adopţia.