Emailul este trimis de la adresa [email protected] Pentru a da "greutate" mesajului, hackerii, dacă pot fi numiţi aşa, semnează mesajul folosindu-se de "Serviciul de Comunicare şi Relaţii Publice", prin şef serviciu Cristian Marin.

Prin mesaj sunteţi informaţi că "după ultimele calcule ale activităţii dumneavoastră anuale am stabilit ca vă sunt eligibile pentru primirea unei rambursări a impozitului în conformitate cu secţiunea 501 (c). Valoarea impozitului returnat este de 473,27 RON".

Cei care trimit mesajele vă solicită să completaţi un formular cu datele personale şi să aşteptaţi 6-9 zile pentru a vă returna "impozitul".

"Vă rugăm să ne trimiteţi cererea de rambursare a impozitului şi să aşteptaţi 6-9 zile pentru verificarea datelor introduse. Pentru a accesa formularul de plată vă rugăm să vă completaţi datele aici: http://www.mfinante.ro/acasa.html?method=rambursare&pagina=52155".

Totodată, emailul continuă astfel "această notificare a fost trimisă de către Ministerul Finanţelor Publice , Biroul de plăţi pentru persoane fizice".

Atac de phishing

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) atrage atenţia că circulă în perioada 5-15 octombrie 2010 a primit numeroase sesizări telefonice, din partea unor instituţii şi societăţi comerciale, cu privire la conţinutul unor e-mail-uri prin care erau înştiintaţi despre faptul că au de primit o rambursare de impozit scop în care li se solicita completarea unui formular conţinînd date personale, privitoare la contul bancar, card bancar, etc.

"Serviciul de comunicare şi relaţii publice, din cadrul Direcţiei de comunicare, relaţii publice, mass-media şi transparenţă, nu are atribuţii in domeniul rambursării de impozite şi taxe. În cadrul acestei structuri nu există Biroul de plăţi pentru persoane fizice menţionat în e-mail", atenţionează reprezentanţii MFP.

"În urma investigaţiilor efectuate, de către compartimentul de specialitate din cadrul instituţiei noastre, s-a constatat că IP-ul computerului de pe care s-a trimis acest e-mail, nu face parte din cele aflate în dotarea Ministerului Finanţelor Publice, fiind vorba despre un atac informatic de tip phishing", se mai arată în informaţia postată pe site-ul ministerului.