Evenimentul Zilei > Actualitate > Ministerul educaţiei: „Clasa a IX-a la gimnaziu este posibilă prin scăderea populaţiei şcolare”
Ministerul educaţiei: „Clasa a IX-a la gimnaziu este posibilă prin scăderea populaţiei şcolare”

Ministerul educaţiei: „Clasa a IX-a la gimnaziu este posibilă prin scăderea populaţiei şcolare”

La întrebarea pe care şi-au pus-o mai mulţi dintre cei care au citit noua lege a educaţiei "cum se va rezolva problema spaţiului în şcoli după ce clasa a IX-a va fi inclusă în ciclul gimnazial?", ministerul a găsit un răspuns.

„Previziunile pe următorii cinci ani arată că scăderea populaţiei şcolare din ultimii cinci ani are ca efect diminuarea numărului de clase şi implicit decongestionarea spaţiului şcolar până în anul şcolar 2015-2016.”

Acesta este răspunsul oficial pe care Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS) l-a dat deputatului Florin Costin Pâslaru, în scris, şi care poate fi accesat pe site-ul Camerei Deputaţilor. „Din informaţiile primite de minister de la inspectoratele şcolare judeţene şi al Municipiului Bucureşti, procentul de cuprindere în clasa a IX-a în şcolile gimnaziale este situat între 60% şi 100%. În judeţele unde acest procentaj este scăzut, MECTS are în vedere pentru anul 2011 înfiinţarea unor consorţii şcolare pilot, care se vor organiza şi funcţiona pe principiile enumerate în proiectul Legii Educaţiei Naţionale”, mai precizează documentul.

Întrebat dacă prin aceste consorţii şcolare, elevii care nu au în şcoală săli de clasă suficiente se vor plinba la alte unităţi de învăţământ, ministrul Daniel Funeriu explică: „Nu defel, nu înseamnă plimbatul copiilor. Înseamnă punerea în comun a bazei materiale incomplet utilizată azi, a mai multor şcoli, astfel încât să se optimizeze utilizarea spaţiilor şi a resurselor”.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: