Militanţii eco i-au blocat pe miniştrii de finanţe europeni

Militanţii eco i-au blocat pe miniştrii de finanţe europeni

Circa 300 de militanţi Greenpeace au blocat temporar, astăzi, la Bruxelles una dintre principalele clădiri ale Uniunii Europene, în plină reuniune a miniştrilor de Finanţe. Ei cer intensificarea eforturilor în vederea protecţiei mediului, relatează AFP.

"Miniştrii europeni ai Finanţelor alocă sute de miliarde de euro din banii publici pentru salvarea băncilor şi a liderilor acestora, dar nu alocă nici un eurocent pentru finanţarea răspunsului nostru faţă de criza climatică", se arată într-un comunicat al Greenpeace.

"Dacă planeta ar fi fost o bancă, ar fi fost salvată de mult de la faliment", potrivit aceleiaşi surse.

Acţiunea numită "miniştri împiedicaţi să iasă" a început în jurul orei 11:30, ora României, în faţa Consiliului European, locul reuniunilor ministeriale din oraş, şi s-a încheiat în jurul orei 14:15, prin deschiderea căilor de acces, potrivit unui oficial al serviciului de securitate al clădirii.

Ne puteți urmări și pe Google News

Pe banderolele celor 340 de manifestanţi din 20 de ţări se putea citi "Salvaţi clima" şi "Plan de salvare a planetei", potrivit organizaţiei ecologiste.

Manifestaţia a avut loc în timpul unei reuniuni a miniştrilor europeni de Finanţe, care au discutat între altele despre mijloacele Europei de a ajuta financiar statele sărace să îşi reducă emisiile de gaze cu efect de seră.