Noi supărări pentru Șerban Huidu. Socrul acestuia ar putea fi executat silit pentru o sumă de peste 18 milioane euro.Decizie instanței este devastatoare pentru fostul parlamentar Matei Vintilă. Magistrații de la Judecătoria Sectorului 5 au admis cererea de încuviințare a executării silite formulate de biroul unui executor judecătoresc pentru recuperarea sumelor de 18.271.940,34 euro, 29.256,89 euro și 5.421 lei la care se adaugă dobânzi și cheltuieli de executare silită, informează WOWbiz.

În acest doar, instanța a mai decis „executarea silită a tuturor imobilelor aflate în proprietatea debitorului Matei Vintilă, până la recuperarea integrală a datoriei”.

Decizia este una definitivă, dar socrul lui Huidu a formulat o contestație la executare. Aceasta a fost ultima metodă prin care acesta poate opri dezastrul. Contestația se judecă tot la Judecătoria Sectorului 5, iar următorul termen va avea loc pe 16 mai.

Matei Vintilă a fost senator în mandatul 2000-2004 din partea PDSR (actual PSD). După ce a părăsit viața politică, acesta a intrat în afaceri imobiliare și a cumpărat un teren de 3.000 mp în zona Bulevardului Timișoara, acolo unde a început să construiască un cartier de blocuri. Vintilă a început să vândă apartamente încă dinainte ca acesteaa să fie finalizate, însă a venit criza din 2009, iar politicianul n-a mai avut bani să termine proiectul. După ce băncile au început să-i bată la ușă, acesta s-a văzut nevoit să bage firma în insolvență, cu datorii totale de peste 60 milioane euro.

În prezent, cartierul neterminat al lui Matei Vintilă a fost scos la licitație pentru o sumă de 1,5 milioane euro, insuficient însă pentru a acoperi toate datoriile pe care fostul senator le are.