Mihai Stoica: "Nu mai aducem jucatori la Steaua"

Mihai Stoica: "Nu mai aducem jucatori la Steaua"

Mihai Stoica, managerul general al echipei de fotbal Steaua, a acordat un interviu site-ului oficial al clubului din Ghencea.

Intrebarile „servite” l-au ajutat sa justifice, in fata patronului Gigi Becali, deplasarile lungi in Brazilia. Latifundiarul i-a transmis recent subalternului sau sa se intoarca acasa, „fiindca nu mai vreau straini la echipa”.

 Pana in acest moment, dupa mai multe saptamani petrecute in Brazilia si mii de euro cheltuiti pe avioane si hoteluri, oficialul stelist n-a izbutit decat transferul portarului Andrey Nazario, un goalkeeper care a stat doi ani pe tusa din pricina unor accidentari grave si care s-a „rupt” inca de la primul antrenament. Ceilalti brazilieni anuntati cu surle si trambite de Stoica au disparut ca prin farmec.

Trei juniori

Ne puteți urmări și pe Google News

„Ne-am fi dorit sa mai realizam un transfer, sa aducem un jucator de alt profil, care sa aduca un plus de viteza si de fantezie in jocul nostru, dar nu e asa de usor cum cred unii. Sansele ca un alt jucator sa mai fie inregimentat pana la data la care vom trimite lista UEFA sunt aproape nule”, s-a scuzat oficialul stelist. Dupa sarabanda de accidentari care a lovit lotul „ros-albastrilor” in ultima vreme, antrenorul Cosmin Olaroiu a fost nevoit sa promoveze trei juniori: Jean Prunescu, Vlad Rusu si Cristian Iancu. Absentele ii vor produce lui Oli mari probleme in alcatuirea echipei in meciurile din Cupa UEFA cu FC Sevilla.

„Nu sunt scouter”

Apoi, „MM” a simtit nevoia sa-si motiveze o data in plus deplasarile in Brazilia, contestate chiar de patronul clubului. „Ajax l-a urmarit pe Ogararu aproape 30 de meciuri pana a inaintat o oferta. N-am ajuns la acelasi nivel, dar nici nu voi propune jucatori pe care i-am vazut de doua-trei ori.

Cu Andrey a fost o exceptie, ramasesem doar cu Cornel Cernea, iar in tara cazusem de acord cu toti ca nu exista alternativa. Ceea ce suporterii trebuie sa inteleaga este ca acel atat de necesar departament de scouting exista la Steaua si ca la ora actuala controlam amanuntit pietele importante. Eu nu sunt scouter, doar observ jucatorii care imi sunt semnalati de oamenii trimisi de noi”, a mai precizat Stoica.

Recunoaste

„Doar Middlesbrough l-a ofertat pe Dica”

Pana sa se accidenteze, Nicolae Dica fusese „transferat” de  conducatori si impresari la o multime de formatii mai mult sau mai putin celebre din Europa. Mihai Stoica a precizat ca echipa engleza Middlesbrough a fost singura care l-a vrut pe decarul „ros-albastrilor”, dar n-a avansat o suma concreta. Totodata, Stoica a recunoscut episoade din viata nesportiva a portarului Carlos Fernandes, desi, nu cu mult timp in urma, il sprijinea impotriva tuturor evidentelor. „MM” l-a criticat si pe mijlocasul Florin Lovin, recent transferat la gruparea rusa Amkar Perm, ca a acceptat sa se duca la probe.