Mihai Răzvan Ungureanu: "O victorie a bunului simţ"

Mihai Răzvan Ungureanu: "O victorie a bunului simţ"

Fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu a declarat azi-noapte că ceea ce s-a întâmplat la referendum reprezintă "o victorie a democraţiei şi a bunului simţ", românii demonstrându-şi maturitatea politică.

"Sunt convins că românii ştiu foarte bine, după 20 de ani, să distingă între bine şi rău şi maturitatea politică a naţiunii române s-a dovedit încă o dată. Credem că ceea ce s-a întâmplat în această zi este proba autentică a faptului că peste 50% dintre români doresc respectarea Constituţiei şi a tuturor legilor acestei ţări şi este o victorie a democraţiei, este o victorie a bunului simţ şi, nu în ultimul rând, o victorie a cetăţenilor asupra unei politici care nu ţine cont de interesele lor", a spus Ungureanu, liderul Iniţiativei Civice de Centru-Dreapta.

Întrebat dacă românii din Diaspora ar mai putea întoarce rezultatul, acesta a spus că ei "ştiu foarte bine ce înseamnă contribuţia lor la prosperitatea şi viitorul naţiunii române".

El a arătat că "reconstrucţia" de după referendum trebuie făcută şi cu aceia care au fost "intoxicaţi de propaganda mincinoasă". "În momentul de faţă, problema pe care ne-o punem sau cel puţin problema pe care mi-o pun este aceea de a reconstrui ceea ce alţii au distrus în 3 luni de zile şi pentru acest lucru este vital important ca naţiunea întreagă să participe. Nu credem că prosperitatea, viitorul şi demnitatea naţiunii române pot fi construite pe dezbinare şi pe ură", a mai spus Ungureanu. Citiţi şi:

Ne puteți urmări și pe Google News
  • Estimare finală BEC. 45,92% - prezenţa la vot la închiderea urnelor. Traian Băsescu se întoarce la Cotroceni
  • Traian Băsescu: Românii au respins lovitura de stat. PLUS: Preşedintele a înmânat Flacăra Democraţiei reporterului Antenei 3
  • Crin Antonescu: "Rezultatele nu sunt definitive. România a demonstrat că e o ţară democratică"
  • Antena 3, marea intoxicare: CIFRA scoasă din burtă care să acopere FRAUDA la referendum. Ce ascunde marja de la BEC