Alocările bugetare pentru ultima ediţie a emisiunii, care va avea loc pe 21 iunie, la Piatra-Neamţ, oraşul natal al Mihaelei Rădulescu, au stârnit polemici aprinse în şedinţa Consiliului Judeţean (CJ) Neamţ. Patimile au izbucnit în rândul reprezentanţilor PSD şi PNL luni după-amiază, când s-a discutat proiectul de hotărâre privind alocarea a circa 20.000 de euro (7.500 de euro de la Primăria Piatra- Neamţ şi 11.825 de euro de la bugetul judeţului). Aleşii au considerat că parafarea asocierii CJ cu municipalitatea şi cu Intact Production, firma care realizează emisiunea, costă prea mult.

Ei sunt sceptici că, astfel, ar putea fi atins scopul protocolu lui: promovarea turistică a zonei, cu materiale filmate la mănăstiri, rezervaţia de zimbri din Parcul Naţional Vânători, telescaunul, ştrandul, Curtea Domnească şi Turnul lui Ştefan cel Mare.

Liberal susţinut de opoziţie

Primul care s-a opus a fost consilierul liberal Andrei Ignat. „Un spot publicitar de 30 de secunde pe un post naţional de televiziune se taxează cu 150 de euro. Cât dăm noi de la buget înseamnă contravaloarea a 104 apariţii, iar dacă se aplică şi o reducere, se ajunge la 150 de apariţii. Cred că ar trebui cântărită mai atent posibilitatea prezentării imaginii judeţului”, a spus el.

Nici reprezentanţii PSD nu au susţinut propunerea PDL. „Anul trecut, emisiunea avea 7.400-7.600 de telespectatori. Acum, numărul lor a scăzut la circa 2.000. Scăderea a apărut mai ales după scandalurile în care a fost implicată realizatoarea. Să facem un calcul, să vedem ce mulţi bani alocăm pentru un telespectator. Nu ne putem permite astfel de cheltuieli de pe urma cărora nu câştigăm mare lucru”, a susţinut consilierul Radu Tudorel Miron (PSD).

24 pentru, doi împotrivă şi cinci abţineri

În apărarea asocierii a intervenit consilierul PDL Florin Andronache, care a spus că Mihaela Rădulescueste ovedetăin contestabilă a showbizului naţional şi că audienţa se măsoară în procente, nu în număr de telespectatori. Că „Duminica în familie” merită a fi realizată a considerat şi Mircea Pintilie (PDL), vicepreşedintele CJ Neamţ. El a argumentat că durata emisiunii va fi de circa cinci ore, adică mult mai mult decât ar reprezenta cele 104 apariţii a câte 30 de secunde fiecare, un beneficiu fiind şi faptul că este transmisă peste hotare.

Preşedintele CJ Neamţ, Vasile Pruteanu (PDL), a afirmat că observaţiile celor care s-au opus vor fi reţinute ca atare şi se va ţine cont de ele în viitor, cu menţiunea că orice ban alocat de la buget este atent fundamentat. Iar proiectul a fost aprobat cu 24 de voturi, două împotrivă şi cinci abţineri.

Cinci ore de emisie

Emisiunea se va transmite în direct între orele 13.00 şi 18.00, de pe platoul de la Turnul lui Ştefan cel Mare sau, în caz de vreme nefavorabilă, de la ultimul etaj al Hotelului Ceahlău.

Printre invitaţi se află Vasile Pruteanu (preşedintele CJ), primarul Gheorghe Ştefan, trupa K1 şi Felicia Filip, cuplul de comici Nae Lăzărescu-Vasile Muraru, Draga Olteanu Matei, stabilită de trei ani la Piatra-Neamţ, Florin Piersic şi Smiley.

Mihaela Rădulescu – ori, ori

Mihaela Rădulescu ne-a răspuns la câteva întrebări legate de această emisiune, dar a pus o condiţie: ori publicăm integral tot ceea ce ne-a spus, ori deloc. Răspunsul vedetei conţine însă numeroase exprimări care nu pot fi reproduse în ziar. Prin urmare, am ales cea de-a doua variantă pe care ne-a sugerat-o vedeta.
(A contribuit Doinel Tronaru)

RATING

356.000 de telespectatori pe ediţie
 

  • Mihaela Rădulescu, născută Ţiganu, şi-a anunţat retragerea definitivă din televiziune în timpul ediţiei din 17 mai 2009 a emisiunii sale.

  • Presa a relatat că Mihaela făcuse anunţul în urma unei înţelegeri cu fostul ei soţ, milionarul Elan Schwartzenberg, care i-a cumpărat o casă la Monte Carlo, unde să se retragă cu fiul lor după ediţia din această duminică.

  • Mihaela Rădulescu a debutat în televiziune în 1994, la Tele 7abc. Au urmat 15 ani de colaborări cu mai multe televiziuni, printre care Pro TV, Antena 1 sau B1 TV.

  • De la sfârşitul lui 2004, vedeta a reluat emisiunea „Duminica în familie” la Antena 1.

  • Audienţele TV disponibile pentru aprilie, conform www.paginademedia.com, arată că emisiunea nu se află în topul celor mai urmărite 20 de programe TV. Cele 4 emisiuni din aprilie au înregistrat audienţe din ce în ce mai modeste: în 5 aprilie – 3% (348.000 telespectatori), în 12 aprilie – 3,4% (396.000), pe 19 aprilie – 3,4% (397.000), iar pe 26 aprilie – 2,4% (284.000). Rezultă un rating mediu pe aprilie de 3%, adică 356.000 telespectatori. (Doinel Tronaru)