Orice tata spera sa lase o mostenire copiilor sai cand moare, insa atunci cand copilul se numeste Mick Jagger, acest lucru ar fi chiar nepotrivit.

Solistul formatiei Rolling Stones, a carui avere este estimata la peste 300 de milioane de euro, nu a primit mostenire niciun banut de la tatal sau, Joe Jagger, care a incetat din viata la sfarsitul anului trecut, la varsta de 93 de ani. In schimb, Chris Jagger, fratele mai mic al cantaretului, a primit cea mai mare parte a banilor, informeaza „Daily Mail”.

Mezinul familiei Jagger are 59 de ani si este si el muzician, insa nu a atins niciodata succesul lui Mick Jagger. „Celalalt fiu al meu sper ca nu va deveni vreodata muzician”, spunea Eva, mama celor doi, la prima nunta a lui Mick Jagger, cu Bianca Perez, speriata de multimea de paparazzi care il vanau pe fiul ei mai mare la eveniment. Dorinta Evei s-a implinit, iar Chris nu este un superstar, ci doar liderul unei trupe londoneze aproape anonime, numita Atcha.

Chiar daca nu a mostenit nimic de la tatal sau, solistul trupei Rolling Stones a fost numit executorul averii estimate la 375.000 de euro. Din acesti bani, batranul Jagger a dorit ca 16 dintre cele mai apropiate rude, printre care si nepotii sai, Jade, Elizabeth, James si Gabriel, sa primeasca fiecare cate 450 de euro, urmand ca restul de bani sa revina fiului sau cel mic.

Istorii de familie

Joe Jagger s-a casatorit in 1940 cu Eve, o coafeza nascuta in Australia, iar peste trei s-a nascut primul lor copil, Mick. A fost profesor de educatie fizica si unul dintre intemeietorii miscarii baschetbalistice din Marea Britanie. Pe vremea cand preda sportul la scoala generala din oraselul Dartford, de langa Londra, i-a fost profesor chiar fiului sau, Mick.

„Era foarte bun la baschet si la crichet, insa nu-i placea deloc sa depinda de ore fixe sau de antrenamente”, spunea Joe Jagger despre Mick.

Divergente

Joe nu a aprobat niciodata stilul de viata al lui Mick

Joe Jagger, Basil, pe numele sau adevarat, a murit de pneumonie in noiembrie 2006. A condamnat vehement faptul ca fiul sau cel mare a renuntat la facultate, London School of Economics, pentru muzica.

De altfel, modul de viata al lui Mick Jagger, un star care a avut multe probleme cu drogurile si alcoolul, nu a fost niciodata pe placul tatalui sau, care provenea dintr-o familie baptista, in care bautura, alaturi de orice alte forme de exces, era strict interzisa. Eve, mama solistului, a murit in 2000, in urma unui atac de cord. Trei ani mai tarziu, artistul a fost numit Sir de Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii.