Evenimentul Zilei > Actualitate > Mica Buclă: Bulgarul Jivkov, primul lider. O lucrătoare de la Salubritate a perturbat etapa!
Mica Buclă: Bulgarul Jivkov, primul lider. O lucrătoare de la Salubritate a perturbat etapa!

Mica Buclă: Bulgarul Jivkov, primul lider. O lucrătoare de la Salubritate a perturbat etapa!

JURNAL DE CĂLĂTORIE. Astăzi a debutat edţia cu numărul 48 a Turului României la Ciclism. Mica Buclă a demarat pe malul mării, la Mamaia, cu o cursă contracronometru.Tot astăzi se va desfpşura prima etapă, Constanţa - Brăila.

Bulgarul Iovceo Iovcev Jivkov este primul purtător al tricolui galben în ediţia 2011 a Turului României la Ciclism. Jivkov şi-a adjudect prologul desfăşurat în această dimineaţă la Mamaia.
O lucrătoare de la Salubritate a perturbat etapa!
Rutierul bulgar, care aleargă pentru italienii de la Cycling Team Friulli a scos 9 minute şi 31 de secunde în cursa contracronometru.
Jivkov a fost urmat de grecul Ioannis Tamouridis (9.37) şi bulgarul Vladimir Koev (9.54), câştigătorul de anul trecut al Micii Bucle.
 
În timpul "lansării" concurenţilor, la un moment dat, o lucrătoare de la salubritate a intrat pe traseu. La strigătele arbitrilor, aceasta s-a speria şi a părăsit rapid şoseaua!

69 – numărul corect

După o scurtă pauză, puţin după prânz, caravana Turului Ciclist al României va pleca în prima etapă: Constanţa – Brăila, 183,5 kilometri.

Din păcate, în ciuda eforturilor organizatorilor, trei echipe nu vor mai onora Turul României. E vorba de naţionala Serbiei şi de două echipe de club din Olanda şi Tucia.
Astfel, la startul competiţiei se vor alinia 69 de rutieri.
Au făcut baie în mare!

Caravana Turului Ciclist al României (12 echipe) a tras azi-noapte la hotelul Flora din Mamaia.

După ce şi-au coborât bicicletele din maşini, câţiva dintre rutierii români s-au grăbit să-şi organizeze programul astfel încât să urmărească meciul de fotbal dintre România şi Bosnia, scor 3-0, din preliminariile pentru Euro 2012, disputat aseară în Giuleşti.

Deşi obosiţi, rutierii italieni prezenţi în Mica Buclă, aparţinând echipei Cycling Team Friulli, au zăbovit lângă piscina hotelului şi au navigat preţ de câteva ore pe internet. Alţi sportivi au dat o fugă la mare şi au făcut o baie, profitând de apa caldă.

DEBUT. Moldoveanul Alexandru Dobrovolschi a plecat primul în ediţia din acest an a Turului României
Bogaţii de la Tuşnad Cycling Team

Actuala ediţie a Turului Ciclist al României e una dintre cele mai lungi din ultimii ani. Traseul, care va traversa 15 judeţe, măsoară 1.400 de kilometri. Este al patrulea an consecutiv când Mica Buclă e cuprinsă în calendarul Federaţiei Internaţionale de Ciclism (UCI).  Specialiştii spun că nu se va putea vorbi despre viitorul câştigător decât de abia în penultima etapă, cea mai grea, Sibiu-Avrig-Bâlea Lac.

România va fi prezentă, după multă vreme, cu echipa naţională, pentru care aleargă doi rutieri născuţi în Italia: Andrei Nechita şi Alexandru Grădinaru. Pe lângă echipa naţională a României, vor alerga cicliştii de la Dinamo, Mazicon Bucureşti şi Tuşnad Cycling Team. Echipa harghiteană e hotărâtă să facă o figură frumoasă în acest tur,având în vedere investiţiile făcute în ultima perioadă. Tuşnad Cycling Team are un buget mai mare decât cel al Federaţiei Române de Ciclism!
Biciclete de 6.000 de euro bucata

Deşi sportivii de la Tuşnad se laudă cu cel mai mare buget, cele mai tari biciclete aparţin rutierilor de la Dinamo, echipă pregătită de legendarul Mircea Romaşcanu, de trei ori câştigător al Turului Ciclist al României. Dinamoviştii beneficiază de biciclete Giant, în valoare de aproximativ 6.000 de euro fiecare!

Câştigătorul Turului Ciclist al României din acest an va primi premiul cel mare de abia după aflarea rezultatelor controalelor antidoping. Asta după ce, anul trecut, bulgarul Vladimir Koev, câştigătorul turului, a plecat acasă cu banii, iar la o săptămână rezultatele analizelor au aratăt că sportivul se dopase!

Iară etapele Turului Ciclist al României Ediţia 2011:
Prolog: Constanţa
Etapa I (4 iunie): Constanţa – Hârşova – Viziru – Brăila (184 km)
Etapa a II-a (5 iunie): Brăila – Tecuci – Bârlad – Vaslui (187)
Etapa a III-a (6 iunie): Vaslui – Roman – Târgu Frumos – Botoşani (200 km)
Etapa a IV-a (7 iunie): Botoşani – Bucecea – Siret – Rădăuţi – Suceviţa – Câmpulung – Suceava (226 km)
Etapa a V-a (8 iunie): Târgu Neamţ – Topliţa – Reghin – Târgu Mureş (212 km)
Etapa a VI-a (9 iunie): Târgu Mureş – Mediaş – Sibiu (145 km)
Etapa a VII-a (10 iunie): Sibiu – Avrig – Bâlea Lac (72 km)
Etapa a VIII-a (11 iunie): Braşov – Vălenii de Munte – Ploieşti – Bucureşti (169 km)