Evenimentul Zilei > Actualitate > Mexic a rămas într-o secundă fără jumătate din producția de petrol a țării. Cinci persoane ucise
Mexic a rămas într-o secundă fără jumătate din producția de petrol a țării. Cinci persoane ucise

Mexic a rămas într-o secundă fără jumătate din producția de petrol a țării. Cinci persoane ucise

Cinci muncitori au murit şi şase au fost răniţi în urma unui incendiu puternic de pe o platformă petrolieră offshore a companiei mexicane Pemex.

Incendiul a a redus cu aproape jumătate producţia de petrol a Mexicului, a anunţat luni CEO-ul companiei de stat Petroleos Mexicanos, citat de Antena 3.

Autoritățile continuă căutarea muncitorilor dispăruți, a declarat pentru conferința de presă directorul executiv al Pemex, Octavio Romero. Platforma rămâne nefuncțională, cu aproximativ 421.000 de barili pe zi de petrol pierdut, sub nivelul anticipat anterior. Compania intenționează să reia alimentarea cu energie electrică a instalației și a puțurilor conectate până miercuri, urmărind să restabilească producția de gaze și petrol.

Impactul accidentului asupra producției și exporturilor lunare ale Pemex nu a fost încă estimat, a spus Romero. Patru dintre cei uciși provin de la o firmă contractantă, compania mexicană de servicii petroliere Cotemar, și unul de la Pemex, a spus Romero.

Pemex, companie cu datorii ridicate, are o reputație proastă în ceea ce privește securitatea. Zeci de muncitori au fost uciși în accidente majore ce au avut loc în trecut. Totuși, incendiul platformei a fost unul dintre cele mai grave lovituri pe care Pemex le-a suferit sub actualul guvern.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: