Evenimentul Zilei > Actualitate > METEO: Avertizare de ninsori și vreme rea
METEO: Avertizare de ninsori și vreme rea

METEO: Avertizare de ninsori și vreme rea

Meteorologii au emis, azi, o informare de vreme rea, caracterizată prin ninsori viscolite şi intensificări ale vântului, ce va intra în vigoare începând de mâine după-amiază, informează Agerpres.

Astfel, în intervalul 19 ianuarie, ora 13:00 – 20 ianuarie, ora 13:00, în Crişana, Maramureş şi Transilvania, precum şi în Munţii Apuseni şi nordul Carpaţilor Orientali, în a doua parte a zilei de joi, va ninge, izolat abundent, iar vântul va avea intensificări locale, viscolind zăpada.

Mâine noapte şi în prima parte a zilei de vineri, 20 ianuarie, în vestul, nord-vestul şi centrul ţării, precipitaţiile se vor transforma treptat în lapoviţe şi ploi, favorizând producerea de polei.

În acelaşi interval, va ninge viscolit în toate zonele montane, unde vântul la rafală va depăşi 80 km/h, în timp ce intensificări locale ale vântului, cu viteze de peste 50-55 km/h, se vor înregistra şi în sudul ţării.

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, în funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor anunţate, prognoza meteo va fi actualizată prin atenţionări sau avertizări ulterioare.
Atenționare de vânt puternic în Capitală
Prefectul Capitalei, Mihai Cristian Atănăsoaei a solicitat primarilor din Capitală să se pregătească pentru a reacţiona rapid, după ce Centrul Operativ pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului Mediului şi Pădurilor a emis informare meteo de vânt, începând cu data de 19 ianuarie 2012, orele 13 şi până pe 20 ianuarie 2012, orele 13. În intervalul menţionat vor avea loc intensificări ale vântului cu viteze de peste 55 km/h.
“Am cerut primarilor de sector şi Primarului General să fie pregătiţi şi să intervină rapid pentru a evita situaţiile de la ultima furtună, când oraşul a fost afectat de vântul puternic care a rupt 120 de copaci, producând avarierea a peste 80 de autoturisme în Capitală. Practic, primarii trebuie să se asigure că există, la nivelul Primăriilor, servicii de permanenţă care, alături de ISU şi Poliţie, să acţioneze imediat ce bucureştenii solicită sprijin.” a  declarat prefectul Capitalei, Mihai Cristian Atănăsoaei.