Evenimentul Zilei > Actualitate > Meseria de jurnalist este cea mai rea. Aşa arată clasamentul întocmit de un site american specializat în Resurse Umane
Meseria de jurnalist este cea mai rea. Aşa arată clasamentul întocmit de un site american specializat în Resurse Umane

Meseria de jurnalist este cea mai rea. Aşa arată clasamentul întocmit de un site american specializat în Resurse Umane

Acest clasamentul a fost făcut de Careercast.com, un site american specializat pe Resurse Umane în care afirmă că jurnaliştii din presa scrisă au fost plasaţi pentru al treilea an consecutiv pe primul loc în Top 10 - cele mai rele meserii din lume.

Argumentele  care au stat la baza întocmirii acestui clasament au fost următoarele: veniturile salariale mici, factorii emoţionali, mediul de lucru, stresul foarte mare, viteza de lucru, perspectivele de evoluţie profesională, numărul mare de ore lucrate săptămânal.

În privinţa stresului, autorii acestui studiu au avut în vedere mai mulţi factori printre care: respectarea termenelor-limită, deplasări în interes profesional şi relaţia cu publicul.
Pe al doilea loc în acest clasament se află meseria de tăietor de lemne.
O altă meserie care se regăseşte în clasamentm pe locul trei, este tot din industria mass-media, cea de animator radio,
Pe locurile următoare din Top 10 – celor mai rele meserii din lume s-au clasat profesiile: DJ, specialist în recrutarea militarilor, agent de deratizare, vânzător, agent de publicitate, şofer de taxi şi pompier, ne informează 20minutes.fr.