“Sunt o femeie care, la fel ca multe dintre voi, a îndrăznit să acceadă și să reziste într-o lume a bărbaților. Am cutezat să construiesc o carieră în politică, un domeniu mai mediatizat, dar și mai greu, pentru că este despre puterea reală. Bărbații sunt toleranți cu femeile, sunt „open minded” în susținerea carierei unei femei până la o limită: puterea și controlul acțiunii și al deciziei”, a afirmat Udrea.

Preşedintele PMP a punctat faptul că fiind îndrăgostite, femeile renunţă deseori la visele lor.

“Și în alte domenii, chiar și în cel casnic, lucrurile stau la fel. Superiorii te tolerează până ajungi în situația de a le lua locul, soțul îți acceptă cariera până când rolul tău în familie devine mai important decât al lui: lucrezi într-o poziție mai înaltă sau câștigi mai mulți bani. Atunci, îngăduința încetează și intervin conflictele ori condiționările. Carieră sau familie! Având copii ori fiind îndrăgostite, de cele mai multe ori luăm decizia de a renunța la visele noastre. Şi eu am trecut printr-o alegere, chiar dacă divorțul a fost opțiunea soțului meu”, a mărturisit Elena Udrea.

Preşedintele PMP  a spus că femeile trebuie să schimbe mentalităţi şi obişnuiţe, punctând că de-a lungul timpului, a suportat suficiente umilinţe.

“Pentru asta, trebuie schimbate mentalități și obișnuințe, trebuie asumate roluri egale de către ambii parteneri. M-am luptat să demonstrez că poți fi blondă, poți purta tocuri, poți să vrei să arăți bine și în același timp să faci performanță profesională. Ca și voi, am suportat umilințe, jigniri nemeritate, mitocănii de tot felul. Nu m-au învins, ci m-au făcut mai mândră de faptul că sunt o femeie care a reușit! Am depășit prejudecățile, pentru mine dar și pentru toate femeile care vor să rămână feminine, să fie elegante, să aibă dragoste și familie, dar să fie luate în serios și să aibă cariere de success”, a mai spus prezidenţiabilul PMP.

Elena Udrea a mai afirmat şi că este cel mai bun candidat la preşedinţia României şi a trecut în revistă principalele proiecte pe care le-a realizat în fruntea MDRT.

“Da! Am nevoie de timp pentru a merge la coafor sau pentru a-mi face unghiile. Da! Mă trezesc foarte devreme pentru a merge la sala de sport sau nu mănânc uneori o zi întreagă, pentru că nu găsesc răgazul. În schimb, niciodată nu am făcut rabat de la munca mea! Țin pasul cu bărbații, ba chiar fac unele lucruri mai bine ca ei! Sunt cel mai bun candidat la Președinția României, pentru că am demonstrat că pot face ceva concret pentru România. Dovadă stau cele peste 6000 de proiecte implementate cu succes în mandatul meu de ministru care au generat peste 100.000 de locuri de muncă”, a mai spus prezidenţiabilul PMP.

Elena Udrea a punctat şi că femeile muncesc de două ori mai mult pentru a-şi demonstra calităţile.

“Multe dintre voi vă grăbiți de la muncă spre casă pentru a avea grijă de copii sau pentru a pregăti masa și sunteți cu zâmbetul pe buze când se strânge familia la un loc, indiferent cât de grea a fost ziua la serviciu. Este momentul să ne revendicăm dreptul de a face lucrurile care ne împlinesc, de a fi noi însene, nu doar de a ni se tolera toate acestea.Pentru aceasta trebuie să luptăm pentru a schimba mentalitatea bărbaților, dar și a multora dintre noi”, a mai spus Udrea.

Prezidenţiabilul PMP a lansat şi un apel către femeile din România: “Haideți să facem împreună ultimul și cel mai important pas: o femeie Președinte! Va fi schimbarea care va da speranță milioanelor de femei care luptă la fel ca mine, altora și mai multe care nu au curaj să o facă, dar își doresc să fie tratate egal bărbaților în societate și acasă. Va fi dovada că se poate, vor deveni încrezătoare în ele însele și vor spune: Dacă Udrea a putut, putem și noi!”