Fiecare om are nevoie de acest necesar zilnic de mers pe jos. De câți pași e necesar

Fiecare om are nevoie de acest necesar zilnic de mers pe jos. De câți pași e necesar Iată care este necesarul zilnic de mers pe jos. Sursa foto Dreamstime

Dispozitivul de urmărire a activității vă face să vă simțiți vinovat? Te-ai mișcat toată ziua, dar el vrea mai mult. S-ar putea să vă întrebați: „Doamne, cât de mult ar trebui să merg pe jos zilnic?”

Iată care este necesarul zilnic de mers pe jos. De când Fitbit și Apple Watch au devenit populare, mulți spun că trebuie să mergeți 10.000 de pași. Acest obiectiv poate fi potrivit pentru tine, iar mai mulți pași sunt mai buni, dar depinde de nivelul tău de activitate și de obiectivele tale.

Cercetări recente arată că mersul pe jos 4.000 de pași pe zi reduce riscul de deces din orice cauză. Mulți experți consideră că orice activitate este mai bună decât niciuna, așa că dezvoltarea lentă a toleranței la exerciții fizice poate fi un bun început. Ne propunem să răspundem la întrebările legate de mersul pe jos.

Care sunt beneficiile mersului pe jos?

Mersul pe jos și alte exerciții fizice pot preveni multe probleme de sănătate. Clinica Mayo spune că exercițiile fizice regulate pot preveni:

Ne puteți urmări și pe Google News
  • Bolile de inimă
  • Obezitatea
  • Diabetul
  • Tensiunea arterială ridicată
  • Depresia

Mersul pe jos poate duce la exerciții fizice mai intense. „Te târăști înainte de a merge, mergi înainte de a alerga”, spune Jeremy Golden, fost director de pregătire sportivă la Universitatea Santa Clara, antrenor de forță și condiționare pentru echipa de baschet feminin a Universității din Virginia și director de fitness la Tehama Golf Club din Carmel, California. „A începe să alergi imediat te expune riscului de accidentare”.

mers pe jos

Iată care este necesarul zilnic de mers pe jos. Sursa foto Dreamstime

Distanța zilnică de mers pe jos recomandată?

CDC recomandă 150 de minute de exerciții fizice săptămânale, inclusiv mersul pe jos. Pentru persoanele presate de timp, aceste minute pot fi împărțite. Poate fi la fel de simplu ca și cum ați lua scările sau ați parca mai departe.

mers pe jos

Iată care este necesarul zilnic de mers pe jos. Sursa foto Dreamstime

Cât de departe sunt 10.000 de pași în km? 10.000 de pași echivalează cu 8 km. După 4.000 de pași, riscul de mortalitate scade cu 15% la 1.000 de pași.

Mersul pe jos în funcție de greutate

Acest lucru depinde de obiectivele dumneavoastră. Pierderea în greutate necesită un deficit caloric. Este posibil să aveți nevoie să mergeți mai mult sau mai puțin, în funcție de dieta dumneavoastră. Toată lumea poate beneficia de mersul pe jos, nu doar persoanele care țin dietă, potrivit usatoday.com.