Evenimentul Zilei > International > MERKEL: Putin a făcut presiuni asupra REBELILOR pentru a accepta armistițiul
MERKEL: Putin a făcut presiuni asupra REBELILOR pentru a accepta armistițiul

MERKEL: Putin a făcut presiuni asupra REBELILOR pentru a accepta armistițiul

Cancelarul german, Angela Merkel, a declarat că preşedintele rus, Vladimir Putin, a fost nevoit să exercite presiuni asupra separatiştilor ucraineni pentru a accepta acordul de încetare a focului încheiat joi în urma negocierilor de la Minsk.

Merkel a precizat că mai sunt multe de făcut pentru a obţine pacea în Ucraina, dar acum există "o rază de speranţă" pentru progrese, relatează Russia Today în pagina electronică.

Minsk-2 nu este chiar o relizare majoră, dar ar trebui să oprească escaladarea situaţiei în Donbas, a declarat la rândul său ministrul german de Externe, Frank-Walter Steinmeier.

Preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, a salutat acordul de încetare a focului semnat la Minsk.

 Uniunea Europeană nu va discuta joi noi sancţiuni împotriva Rusiei, dacă Angela Merkel şi preşedintele francez, Francois Hollande, sunt mulţumiţi de progresele obţinute în timpul negocierilor, a subliniat ministrul finlandez de Externe, Alexander Stubb.

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a anunţat joi că un acord pentru încetarea ostilităţilor în Ucraina începând de duminică, 15 februarie, a fost încheiat la Minsk, în urma negocierilor maraton între liderii Rusiei, Ucrainei, Germaniei şi Franţei.

Termenii acordului sunt explicaţi în documentul semnat de membrii grupului de contact, care include reprezentanţi ai forţelor rebele, ai Kievului, Rusiei şi Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE), a declarat Putin.