Memorandumul are tema "Derularea proiectului de ofertă publică secundară de vânzare acţiuni emise de Societatea Naţională de Transport Gaze Naturale Transgaz – S.A. Mediaş, pe piaţa de capital".

"Guvernul a aprobat acest memorandum prin care se scoate la vânzare pe piaţa de capital un pachet de 15% din acţiunile deţinute la Transgaz Mediaş", a menţionat Executivul.

Guvernul s-a angajat faţă de Fondul Monetar Internaţional (FMI) să vândă pe bursă pachete de acţiuni reprezentând 15% din capitalul social al companiilor Romgaz, Transelectrica şi Transgaz, 10% din Hidroelectrica şi Nuclearelectrica, aproximativ 10% din Petrom, 20% din CFR Marfă şi 20% din TAROM.

Şeful misiunii Fondului Monetar Internaţional pentru România, Jeffrey Franks, arăta în primăvară, la finalul celei de-a cincea misiuni de evaluare a economiei româneşti, că până la finalul anului 2012 autorităţile române trebuie să se concentreze asupra listării pachetelor de acţiuni de la cele şase companii mari din energie şi transporturi.