Membrii grupării "Termitele", după gratii

Membrii grupării "Termitele", după gratii

Poliţiştii hunedoreni au pus mâna pe 13 indivizi care au făcut parte dintr-o grupare infracţională care se ocupa cu furtul de cupru.

Membrii grupării, care îşi căpătase renumele de "Termitele", au vârste cuprinse între 19 şi 38 de ani şi sunt, deopotrivă, hoţi şi foşti paznici ai fostului combinat siderurgic din Hunedoara.

Valoarea pagubelor depăşeşte 300.000 de lei.

"Pe parcursul anului 2009 au furat importante cantităţi de cupru. Hoţii erau mână în mână cu paznicii care îi anunţau când să intre şi beneficiau de avantaje materiale de pe urma acestui fapt", a explicat pentru EVZ purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara, Bogdan Niţu.

Ne puteți urmări și pe Google News

Membrii grupării au fost prinşi în decembrie 2009, iar luna aceasta au fost condamnaţi definitiv la pedepse cu închisoarea cuprinse între doi şi patru ani pentru furt calificat şi asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni. Pentru că au fost cercetaţi în libertate, oamenii legii au fost nevoiţi să meargă după ei, în localitatea Petrila şi i-au ridicat de acasă. "Pe doi dintre membrii grupării nu i-am găsit încă, dar ştim unde să dăm de ei", a mai adăugat Niţu. Ceilalţi, însă, au ajuns după gratii, în Penitenciarul Bârcea Mare.