Evenimentul Zilei > Politica > Membrii ALDE au voie să LAUDE alte partide. Norica Nicolai: Trebuie să inventăm normalitatea în politică
Membrii ALDE au voie să LAUDE alte partide. Norica Nicolai: Trebuie să inventăm normalitatea în politică

Membrii ALDE au voie să LAUDE alte partide. Norica Nicolai: Trebuie să inventăm normalitatea în politică

Europarlamentarul Norica Nicolai a precizat astăzi că prin modificările aduse Statutului ALDE, membrii partidului nu vor mai excluși dacă vor lăuda activitatea altor formațiuni.

"Modificările la statut permit partidului nostru o organizare flexibilă, o organizare care să întărească rolul şi importanţa organizaţiilor locale ale partidului, dar şi un management de proiecte. Anecdotic fie spus, atunci când am procedat la aceste modificări, la încetarea calităţii de membru se afla un text în care se afirma că cei care vorbesc sau laudă activitatea sau acţiunile altui partid nu mai pot face parte din ALDE. Noi cred că trebuie să inventăm normalitatea în politică şi să vorbim bine despre cei care fac bine, mai ales că suntem într-o alianţă şi opinia mea este că până acum această alianţă este singura formulă politică ce face bine României. Aşa că, aveţi voie să nu criticaţi PSD-ul atunci când respectă valorile liberale şi nu mai este un impediment pentru calitatea de membru de partid", a afirmat astăzi, în prima zi a Congresului ALDE, vicepreşedintele formaţiunii Norica Nicolai.

Ea a adăugat că „am ales ALDE înainte ca dvs să decideţi că în România liberalismul trebuie reprezentat de o formaţiune politică ce crede în valorile liberale, care nu le abandonează oportunist şi care este capabilă să le promoveze. Din fericire, astăzi, într-o guvernare a cărui rezultat de eficienţă ni-l dorim măsurat la votul de la alegerile următoare. (…) Obiectivul partidului este continuarea liberalismului românesc modernizator şi reformator pentru că ALDE România (…) este singura forţă politică continuatoare a valorilor liberale din România”.

"Este absolut firesc când propunem în funcţii publice să facem aceste propuneri având ceea ce este mai bun în acest partid ca şi competenţă profesională, pentru că, daţi-mi voie să cred, după 26 de ani de democraţie, că România are nevoie de competenţă profesională şi aceste competenţe se regăsesc pe deplin în partidul nostru, în ALDE. (…) Este un statut care ne ajută să ne consolidăm, ne ajută să fim unul din partidele care vor face carieră în viaţa publică românească, pentru că acest statut în final nu are decât o singură ţintă – să fim primul şi marele partid liberal de care România are nevoie", a subliniat Norica Nicolai.

Modificările aduse Statutului ALDE au fost votate vineri de delegaţi în unanimitate.

ALDE are programat vineri şi sâmbătă, la Palatul Parlamentului, Congresul pentru votarea noului statut şi alegerea noii conduceri.