Medicul lui Michael Jackson, în faţa judecătorilor abia la anul

Medicul lui Michael Jackson, în faţa judecătorilor abia la anul

Justiţia americană a fixat pentru luni, 4 ianuarie 2011, audierile preliminare ale medicului cântăreţului Michael Jackson, Conrad Murray, pentru a decide dacă acesta va putea fi judecat pentru moartea megastrului, anunţă AFP.

Procurorul adjunct David Walgren a afirmat în faţa Curţii Superioare din Los Angeles că audierile preliminare vor dura aproximativ două-trei săptămâni.

Procurorul adjunct David Walgren a declarat în faţa Curţii Superioare din Los Angeles că audierile preliminare vor dura aproximativ două-trei săptămâni. Judecătorul Michael Pastor a decis ca dezbaterile să înceapă pe 4 ianuarie 2011 şi a cerut reprezentanţilor celor două părţi să se prezinte în faţa curţii pe 26 octombrie, pentru a se pune de acord asupra viitoarei proceduri judiciare.

Câţiva membri ai familiei cântăreţului - mama sa, Katherine, tatăl său, Joe, şi unul dintre fraţi, Randy - erau prezenţi, luni, în public.

Ne puteți urmări și pe Google News

Conrad Murray, în vârstă de 57 de ani, a fost ultimul medic al cântăreţului Michael Jackson, decedat pe 25 iunie 2009, la vârsta de 50 de ani, la Los Angeles, din cauza unei supradoze de medicamente. Acuzaţii din partea familiei Murray este cercetat pentru "ucidere involuntară", pentru că, în seara în care a survenit decesul megastarului, i-a administrat acestuia puternicul anestezic Propofol, desemnat, în urma autopsiei, drept principalul factor care a cauzat decesul.

Medicul american, care trebuia să îl supravegheze pe "regele muzicii pop" înainte şi în timpul celor 50 de concerte pe care acesta trebuia să le susţină la Londra, anul trecut, a recunoscut de mai multe ori că i-a administrat Propofol starului, pe post de somnifer, însă numai la cererea expresă a acestuia.

În afara acuzaţiei de omucidere involuntară, Conrad Murray a mai fost acuzat, de Joe Jackson, de neglijenţă în serviciu.

În plângerea depusă de Joe Jackson se afirmă că medicul Conrad Murray i-a administrat cântăreţului un tratament "care nu corespundea normelor în domeniul îngrijirilor medicale şi care a provocat o supramedicaţie şi moartea acestuia".