Italienii au interzis medicilor români să o mai trateze pe fata care dormea mereu!

Italienii au interzis medicilor români să o mai trateze pe fata care dormea mereu!

Doctorii români îi dădeau unei copile de 13 ani din Galaţi şanse de doar 5% să se vindece de hipersomnie. Specialiştii italieni spun că fetiţa se va vindeca complet

După ce EVZ a prezentat cazul Laurei Cristian Paraschiv, copila din Galaţi care dormea câte patru zile, micuţa a fost internată două luni la o clinică din Roma (Spitalul Pediatric "Bambino Gesu"), beneficiind de îngrijire gratuită. "Au spus că au un tratament nou care ar putea să o vindece. Tratamentul a fost gratuit, restul ne-am descurcat sau am fost ajutaţi", ne povesteşte Ana Beatrice Paraschiv, mama fetiţei. Rezultatele celor opt săptămâni de analize şi tratament de pe pământ italian au fost suprinzătoare. "Ne-am întors acum o săptămână, iar specialiştii din Roma ne-au spus că are 80-90% şanse de vindecare după doi ani de tratament. În ţară nu i se dădeau nici 5% şanse", adaugă entuziasmată gălăţeanca. Condiţia italienilor: fără medici din România Specialiştii italieni au pus însă o condiţie părinţilor. "Ne-au impus că nu trebuie să ne mai ducem la vreun medic din România sau din altă parte", ne mai spune femeia.

La clinica din Roma s-a descoperit că fata suferă şi de hiperamoniemie, hiperinsulinism şi că medicamentaţia nu o ajuta, aşa că au schimbat tratamentul. "Este mult mai bine. Acum doarme normal. Înainte să plece la tratament în Italia, Cristiana adormea uneori şi când mergea pe stradă", mai povesteşte mama. Reamintim că fetiţa suferă de hipersomn diurn. Somnul său se aseamănă unui leşin, existând riscul să nu se mai trezească. Cristiana suferă, conform cu diagnosticul din ţară, şi de epilepsie, sindrom fibrinolitic, deficit de atenţie şi hipotrofie. Familia Paraschiv mai are însă nevoie de puţin ajutor. "Trebuie să ne asigurăm drumul şi cheltuielile în Italia. Vom pleca din nou în septembrie", mai spune mama.

  • "După tratamentul făcut în Italia, fetiţa e mult mai bine. Acum doarme normal. Înainte adormea şi pe stradă" ANA B. PARASCHIV, mama "Frumoasei Adormite"

Cine doreşte să o ajute pe Cristiana poate face o donaţie în cont RO 17 RNCB 07 07 11 94 73 48 00 01, deschis la BCR, sucursala Galaţi, titular Paraschiv Mihăiţa. Printre fundaţiile şi oamenii de bine care au ajutat familia Paraschiv se numără şi Fundaţia "Piticot". "Eu doresc să mulţumesc tuturor celor care ne-au întins o mână de ajutor, fără astfel de oameni Cristiana nu s-ar simţi mai bine", ne-a mai spus mama fetiţei.

Ne puteți urmări și pe Google News