Medeea Marinescu, fermecată de Zakynthos

Medeea Marinescu, fermecată de Zakynthos

Înainte de a începe filmările la o nouă telenovelă marca "Acasă TV", actriţa a petrecut zece zile în Grecia, în Insulele Zakynthos, o zonă mai puţin cunoscută. Astfel, a avut parte de o vacanţă liniştită.

Mi-am dorit o vacanţă departe de agitaţia staţiunilor turistice, un loc în care să pot asculta în linişte valurile mării, să pot lenevi cu o carte în mână fără să ţin seama de un program, fie el şi de vacanţă. Am găsit acest loc într-un sat din Insula Zakynthos, Grecia. Am închiriat o căsuţă situată la 100 de metri de plajă, de pe terasa căreia ascultam în fiecare seară valurile Mării Ionice. Este un sat numai cu vile şi mici pensiuni pentru oameni care, asemenea mie, căutau o altfel de vacanţă.

Apă albastră precum cerneala

În acest loc sunt foarte multe flori, ireal colorate, multă linişte, o mare calmă şi clară ca un lac, o tavernă unde puteai încerca în fiecare zi un alt fel de mâncare din fructe de mare, oameni calzi şi relaxaţi cu care ne întâlneam seara pe terasa unui bar ca să privim şi să comentăm meciurile din Campionatul European de fotbal.

Ne puteți urmări și pe Google News

În ultimele zile, am făcut un tur al insulei cu o maşină închiriată. Am văzut locuri de o nemaipomenită frumuseţe, golfuri liniştite împrejmuite de munţi, am vizitat cu o mică ambarcaţiune cu motor celebrele Blue Caves (Peşterile albastre), formaţiuni care au luat naştere prin eroziune naturală, unde apa mării pare colorată de cerneală. Am vizitat, de asemenea, sătucuri tradiţionale şi am făcut plajă într-o rezervaţie de ţestoase Caretta, specie protejată de lege, având mare grijă să ocolim cuiburile lor. Olandezi naturalizaţi în Grecia

În locul în care am stat am avut ocazia să mă împrietenesc cu o familie de olandezi, care, acum 25 de ani, venind ca turişti în insulă, au fost atât de impresionaţi, încât au decis să rămână. I-am întâlnit intrând în micul lor bar alăturat casei unde trăiesc, ca într-un mic paradis, de peste un sfert de secol. Ce nu mi-a plăcut aici? Faptul că n-am putut să rămân mai mult de zece zile. CAZARE Hoteluri ascunse de vegetaţia luxuriantă

Insula Zakynthos are plaje largi cu nisip fin, iar vegetaţia de aici e formată din măslini, citrice şi păduri de pini. Turiştii se pot caza la hoteluri sau într-o vilă pe plajă. Majoritatea camerelor din hotelurile cotate la trei stele beneficiază de balcon, televizor, telefon, aer condiţionat, frigider şi acces gratuit la piscină. Cei care vor o ambianţă diferită pot închiria o vilă dotată cu moblier şi aparatură de uz casnic. Un sejur pentru o persoană costă câteva sute de euro. (n.r.) RESTAURANT

Peşte proaspăt, brânză şi tzatziki

În afară de preparatele tradiţionale, formate din tzatziki, salată cu brânză feta, carne de miel, încercaţi şi peştele barbun, peştele sabie sau dorada. Ca desert, puteţi alege între kataifi sau bougatsa - plăcintă din cremă de ou, lapte şi brânză. În Zakynthos sunt multe taverne pescăreşti. În regiunea Kipseli, lângă Tsilivi, se află localul Andreas, unde toate produsele sunt proaspete. Cei care vor să guste şi meniuri internaţionale pot merge la Casa Grecque din Laganas. (n.r.) SFATURI Vizitaţi oraşul Zakynthos!

Turiştii pot alege să viziteze insula plină de obiective turistice: Biserica Sf. Dyonisos, protectorul aşezării, Muzeul Bizantin din Piaţa Solomos, Castelul Veneţian, de pe dealul Mpochali, care a fost distrus de cutremure şi azi se văd numai ruinele. Aici a fost construită capitala medievală a insulei, cu influenţe din arhitectura veneţiană. Merită să mai vizitaţi Parcul Naţional Marin, care are scopul de a proteja broasca ţestoasă Caretta. (n.r.)