Mazda împrumută sistemul hibrid de propulsie dezvoltat de Toyota

Mazda împrumută sistemul hibrid de propulsie dezvoltat de Toyota

Toyota şi Mazda au încheiat un acord pentru furnizarea sub licenţă a tehnologiei hibrid, folosită pe modelul Toyota Prius. Ca urmare a acestei înțelegeri, Mazda va avea propirul model hibrid în 2013.

Dacă nu poți să-i învingi, folosește-i ca aliați. Așa au gândit, poate, mai marii Mazda, când au decis că e mai oportun, cel puțin pe termen scurt, să împrumute sistemul hibrid de propulsie Toyota, decât să dezvolte unul propriu.

Toyota şi Mazda au încheiat, săptămâna aceasta, un acord pentru furnizarea sub licenţă a tehnologiei hibrid, care pune în mișcare modelul Toyota Prius.

Mazda intenţionează să asocieze sistemul hibrid Toyota cu motoarele proprii cu ardere internă de generaţie viitoare SKY , aflate în curs de dezvoltare, şi să producă în Japonia un vehicul hibrid. Ca urmare a acestei înțelegeri, Mazda va avea propirul model hibrid în 2013.

Ne puteți urmări și pe Google News

Toyota a lansat modelul Prius – primul automobil hibrid cu producţie de masă – în 1997. Până în prezent, producătorul nipon a livrat, în peste 70 de țări, 2,3 milioane de mașini hibride.