Maşinile de 5.000 de euro, soluţie anticriză

Maşinile de 5.000 de euro, soluţie anticriză

Revista presei.

România Liberă

Maşinile de 5.000 de euro soluţie anticriză

Reducerile spectaculoase aplicate in aceste zile autoturismelor noi au adus preturile acestora la un nivel de neimaginat in urma cu un an. Fie ca este vorba despre masini scumpe, de lux, fie ca ne referim la clasele mini si medii, romanii pot acum accede la modele ce le depaseau toate posibilitatile de pana acum.

Ne puteți urmări și pe Google News

Campioane absolute in acest sens sunt masinile de lux si SUV-urile, pentru ca regula de baza – "reducerea este cu atat mai mare cu cat este mai scumpa masina" – se pastreaza. Cu alte cuvinte, cei care au bani vor putea ramane cu si mai multi in buzunar.

Libertatea

Decepţia în dragoste, cauza masacrului din Germania

Poliţia germană crede că unul dintre motivele masacrului din Germania, în care au murit 16 persoane împuşcate de un adolescent, ar fi faptul că autorul acestuia a fost respins de o tânără care a participat la petrecerea de Anul Nou din casa părinţilor săi, aceasta fiind una din primele sale victime.

Potrivit anchetatorilor, Tim Kretschmer, în vârstă de 17 ani, avea o "prietenie ocazională" cu tânăra, care locuia alături, dar aceasta i-a respins avansurile la petrecere şi ulterior a pus capăt relaţiei. Numele fetei nu a fost dezvăluit, dar se pare că primele trei victime feminine ale sale au fost Chantal Schill şi Jana Schober, ambele având 16 ani, şi Stefanie Kleisch, în vârstă de 14 ani, toate locuind în apropierea casei lui.

Adevărul

Generalii şi mascaţii, răvăşiţi de reforma MAI Mai mulţi ofiţeri cu funcţii de conducere din Ministerul de Interne şi-au depus dosarele de pensionare de teama pierderii sporurilor. Ministrul Dan Nica spune că doreşte reducerea aparatului tehnico-birocratic şi sporirea numărului funcţiilor operative.

Ştabii din Ministerul de Interne – care până săptămâna trecută încasau sume fabuloase pe post de salarii – au hotărât să fenteze reforma ministrului Dan Nica. Mai mulţi ofiţeri - din care mai bine de zece cu funcţii de conducere - au recurs la metoda depunerii dosarului de pensie. Asta, deoarece legea prevede ca suma ce le va reveni urmează să fie calculată în funcţie de veniturile pe care aceştia le-au încasat în ultimii trei ani.

Cotidianul

Cristian Mungiu îl atacă pe directorul CNC

Cineastul câştigător al Palme d’Or a realizat o ana­liză detaliată a modului de funcţionare a Centrului Naţio­nal al Cinematografiei (CNC) şi a dat exemple punc­tuale ale situaţiilor la mar­ginea legalităţii, incluzându-i pe Casaro Film şi pe Ion Mititelu pe lista vinovaţilor.

Prima chestiune pe care Cristian Mun­giu o atacă în scrisoarea sa des­chisă către ministrul Culturii, Theodor Pa­leologu, este situaţia juraţilor de la con­cursul de proiecte cinematografice or­ganizat de CNC: „Cei ajunşi în aceas­tă comisie de lectură reprezintă în mul­te cazuri în mod făţiş interesele ce­lor care i-au trimis. Pot apărea situaţii când lectorii sunt supuşi rugăminţilor, pre­siunilor, intervenţiilor, ameninţă­ri­lor şi şantajelor. După aprecierea mea, acesta este aspectul cel mai grav şi inacceptabil al modului în care se des­făşoară în prezent concursul“, ac­cen­tuează cineastul. Mungiu dă şi un exemplu relevant, acela al proiectului înscris de Casaro Film, „Portrete în pă­du­re“, regizat de Dinu Tănase şi re­com­pensat cu finanţare.

Ziua

Revolutia maghiara in presa din Ungaria

Aniversarea declansarii revolutiei maghiare impotriva dominatiei habsburgice a creat o serie de controverse si incidente in toate regiunile locuite de maghiari. Presa din Buda­pesta a relatat cu lux de amanunte aceste evenimente.

Postul de radio sustinut de organizatiile de dreapta din Ungaria, "Szent Korona", a transmis sambata si duminica, din ora in ora, mesajul vice­pre­sedintelui Miscarii Maghiare a Tinerilor din cele 64 de Comitate (MMT64C), Attila Ferenc, prin care acesta protesteaza fata de mitingul de la Cluj al Noii Drepte. Ferenc a facut un apel la maghiarii din Cluj in care le-a solicitat sa participe in numar cat mai mare la eveniment pentru a contracara demonstratia dreptei romanesti.

Gândul

Leonard Doroftei vrea adversari mai puternici pentru Lucian Bute

Lucian Bute a terminat meciul cu columbianul Zuniga fără să fi transpirat şi cu faţa la fel de frumoasă ca la început cum, de altfel, au remarcat şi ziariştii canadieni la conferinţa de presă de după meci.

Meciul perfect făcut de Bute, care l-a terminat pe columbian în repriza a patra în care i-a “tăiat aerul”, a readus în discuţie valoarea campionului român dar şi a adversarilor săi.

Jurnalul Naţional

Un deputat român, lobby pentru traficantul anului în America

Un deputat din Parlamentul României face lobby pentru un cetăţean american de origine română trimis în urmă cu câteva zile în instanţă pentru unul dintre cele mai mari scandaluri de trafic de persoane din Statele Unite ale Americii.

Mai mult, conform site-ului deputatului român Mircea Lubanovici (PD-L), ales în Colegiul America de Nord şi Australia, românul american acuzat încă de acum trei ani, şi al cărui proces a început miercuri la Sacramento, l-a susţinut în alegeri.