RECORD la Oscar. Meryl Streep a ajuns la a 18-a nominalizare

RECORD la Oscar. Meryl Streep a ajuns la a 18-a nominalizare

Actrița Meryl Streep a fost nominalizată în acest an pentru a 18-a oară la Oscar, înregistrând astfel o cifră record. Ea concurează anul acesta la câştigarea statuetei pentru cea mai bună actriţă pentru prestația din filmul 'August: Osage County', transmite Agerpres.

Considerată ”Regina Oscarurilor”, Meryl Streep a câștigat până acum trei trofee Oscar - pentru rolurile din 'The Iron Lady', 'Alegerea Sophiei' și 'Kramer contra Kramer'.  În deceniul 1979-1989, actriţa a fost nominalizată de opt ori, pentru filme extrem de diferite și ,spre deosebire de colegele sale de breaslă, nu a avut perioade proaste, nominalizările venind una după alta.

Prestaţia sa din 'August: Osage County' a fost extrem de apreciată de critici şi public. Anul acesta, la categoria cea mai bună actriță, Meryl Streep este nominalizată alături de Amy Adams (American Hustle),  Cate Blanchett (Blue Jasmine), Sandra Bullock (Gravity), Judi Dench (Philomena). Printre nominalizaţii din acest an se mai numără un deţinător de recorduri: Woody Allen, cu 16 nominalizări, ultima fiind pentru scenariul la 'Blue Jasmine'.

Ne puteți urmări și pe Google News