Evenimentul Zilei > Actualitate > „Mărul otrăvitor” din frigiderul, ori grădina TA. Lucruri EXTRAORDINARE pe care nu le ştiai DESPRE ROŞII
„Mărul otrăvitor” din frigiderul, ori grădina TA. Lucruri EXTRAORDINARE pe care nu le ştiai DESPRE ROŞII

„Mărul otrăvitor” din frigiderul, ori grădina TA. Lucruri EXTRAORDINARE pe care nu le ştiai DESPRE ROŞII

Roşiile sunt unele dintre cele mai consumate alimente din lume, însă cu siguranţă există numeroase lucruri pe care oamenii nu le cunosc despre ele.

Huffington Post a alcătuit nu demult o listă cu 10 lucruri mai puţin cunoscute despre rosii.

Roşiile au fost cultivate pentru prima dată de azteci şi incaşi, în anii 700 Î.H., şi nu provin din Italia, aşa cum se credea până acum.
În anii 1700, europenii se temeau să consume rosii deoarece aristocraţii se îmbolnăveau şi mureau după ce le mâncau. Roşia a primit porecla de ”mărul otrăvitor”. Problema nu erau însă roşiile, cu farfuriile din aliaj de cositor şi plumb pe care acestea erau servite. Din cauza acidităţii crescute a roşiilor, acestea deveneau otrăvitoare. Primele roşii erau mici şi de culoare galbenă, ceea ce explică numele italian pe care l-au primit când au fost aduse în Europa (n.r. pomi d’oro).

Aplicată pe ten

China este cel mai mare producător de roşii. Ţara, care nu are un obicei din a consuma rosii, este urmată în clasament de Statele Unite. China exportă marea majoritate a recoltelor de roşii.
Denumirea ştiinţifică a roşiei este Lycopersicon lycopersicum, care înseamnă ”piersica lup”.
Roşiile nu trebuiesc păstrate în frigider. Aerul rece din frigider împiedică roşiile să se coacă şi le alterează textura. Pentru a-şi păstra gustul, roşiile trebuiesc păstrate la temperatura camerei. Datorită acidului pe care îl conţin, roşiile pot fi folosite pentru curăţarea petelor de pe piele. Pulpa de roşii aplicată pe ten ajută, de asemenea, persoanele cu piele grasă.
Există aproximativ 10.000 de tipuri de rosii în întreaga lume, iar din punct de vedere botanic, roşiile sunt fructe! Însă în 1893, Curtea Supremă a decis că acestea pot fi denumite şi ”legume”.