În ciuda încercărilor de organizare, pe aeroportul Ataturk din Istanbul domneşte încă o atmosferă tensionată, alimentată de incertitudini. Românii blocaţi pe aeroport aşteaptă să se întoarcă acasă, însă autorităţile nu au reuşit să le pună la dispoziţie soluţii eficiente.

Conform declaraţiilor de la faţa locului ale unei martore, aeronava Tarom va prelua doar cetăţenii care au bilet prin această linie, iar ceilalţi vor fi nevoiţi să aştepte o cursă umanitară, care, având în vedere situaţia încă incertă, nu se ştie dacă va mai ajunge sau nu.

Sunt pe aeroportul din Istanbul de ieri de la ora 22.00. Încercăm să plecăm cu o aeronavă Tarom care pleacă la 16.30 din Bucureşti şi va ajunge la 18.30. O altă cursă nu a mai fost şi nici nu ştim dacă va mai fi.

Problema este că nava e mica sub 100 de persone iar noi suntem mult mai mulţi cu bilete de la Tarom şi Turkish Airlines, care nu mai circulă deloc.

Am solicitat o aeronavă mai mare, dar ni s-a spus că nu se poate. Acest avion va prelua doar pasagerii cu bilete achiziţionate prin linia Tarom, iar ceilalţi vor fi nevoiţi să aştepte până la ora 2 noaptea pentru o cursă umanitară, dar nimeni nu garantează că va veni şi nu ştim ce se va întâmpla mai departe.

Facem apel către autorităţile române să trimită o aeronavă mai mare, care să poată prelua toţi cetăţenii români. Atmosfera este încă tensionată şi nu se ştie ce se va întâmpla până la noapte.