Marton Arpad: Nu mai susţinem un Guvern care nu reuşeşte să impună legea în cazul UMF Târgu Mureș

Marton Arpad: Nu mai susţinem un Guvern care nu reuşeşte să impună legea în cazul UMF Târgu Mureș

UDMR nu-şi schimbă decizia de a nu mai participa la plenuri până când Guvernul nu rezolvă situaţia de la UMF Târgu Mureş. Viceliderul deputaţilor UDMR Marton Arpad a declarat marţi că unii dintre deputaţii Uniunii vor participa la şedinţa de plen, iar alţii nu, în condiţiile în care deocamdată nu s-a luat o decizie unitară în această privinţă la nivel de grup parlamentar.

“Nu a existat o şedinţă a grupului, nu am luat o decizie a grupului. Noi ne-am gândit ieri (n.r.- luni) când ne-a fost comunicată decizia grupului PDL de a da posibilitatea Guvernului să găsească o soluţie pentru situaţia de la UMF Târgu Mureş că aşteptăm acea soluţie. Am aflat de la colegii noştri care au fost la aceste negocieri că s-ar fi găsit o soluţie. Deocamdată, am ieşit din această stare de aşteptare, unii dintre noi care speră mai mult că va exista chiar o hotărâre efectivă a Guvernului vor intra în sală, poate alţii care nu au fost destul de convinşi nu o să intre şi, în mod evident, aşteptăm să vedem ce se întâmplă la şedinţa de Guvern că s-ar putea să mai intrăm în situaţia de aşteptare dacă lucrurile nu merg în sensul înţelegerilor noastre din programul de guvernare", a spus Marton Arpad, la Palatul Parlamentului. El a adăugat că varianta lansării în dezbatere pentru 10 zile a hotărârii de Guvern privind UMF Târgu Mureş este o variată legală. Potrivit deputatului UDMR, dacă, din diferite motive, Executivul hotărăşte să nu impună respectarea legii privind UMF Târgu Mureş, Uniunea “în mod evident'"nu poate susţine un astfel de Guvern.

"Decizia e să nu mai susţinem un Guvern care nu mai reuşeşte să impună legea. Dacă suntem convinşi că acest Guvern nu reuşeşte să se achite de programul de guvernare, să impună legea, atunci acel Guvern nu mai avea susţinerea noastră. (...) Dacă Guvernul din varii motive va hotărî să nu impună respectarea legii, în mod evident nu putem susţine un astfel de Guvern", a mai spus udemeristul.

Ne puteți urmări și pe Google News