Evenimentul Zilei > International > Marş unionist la Cahul, duminică. Se vor arde „simboluri ale comunismului”
Marş unionist la Cahul, duminică. Se vor arde „simboluri ale comunismului”

Marş unionist la Cahul, duminică. Se vor arde „simboluri ale comunismului”

Duminică,de la ora 11:00, va avea loc un marş unionist la Cahul, cel mai mare oraş din sudul Republicii Moldova. Pe traseul marşului, manifestanţii vor trece pe lângă sediul Consulatului General al României şi se vor opri la statuia lui Ioan Vodă, unde vor arde "simboluri ale regimului care a despărţit frate de frate", anunţă organizaţia Platforma Civică Acţiunea 2012, într-un comunicat remis EVZ.

Platforma Civică „Acţiunea 2012” salută decizia Parlamentului de la Chişinău de a condamna crimele regimului comunist sovietic şi de a interzice folosirea simbolurilor comuniste în scopuri politice.
„Apreciem acest act ca primă garanţie şi şansă a procesului de democratizare veritabilă, care va crea premisele construirii unei societăţi civile conştiente de trecutul, dar şi de viitorul său. Considerăm că următorul pas în direcţia reabilitării adevărului istoric este unirea Republicii Moldova cu România. În acest scop, în sudul republicii se va desfăşura o manifestaţie unionistă”, anunţă sursa citată.

Manifestaţia este organizată de Consiliul Unirii, peste 100 de voluntari ai Acţiunii 2012 din Bucureşti şi Chişinău alăturându-se acţiunii.
Platforma Civică „Acţiunea 2012” este formată ONG-uri şi persoane care susţin unirea Republicii Moldova cu România şi militează pentru „realizarea obiectivului generaţiilor trecute, prezente şi viitoare de regăsire a românilor de pe cele două maluri ale Prutului în cadrul aceluiaşi stat”.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.