Marlon Brando, inventator de tobe conga

Marlon Brando, inventator de tobe conga

Nu numai că a fost un mare actor, dar Marlon Brando a avut şi o pasiune mai puţin cunoscută de publicul larg. El lucra deseori la invenţiile sale, una dintre ele fiind un sistem inovator de acordare a tobelor conga.

Un reporter al postului de radio NPR şi avocatul de patente angajat de actor, Kevin Costanza, au scos la lumină una din invenţiile pierdute ale lui Marlon Brando, o tobă conga ce foloseşte sistemul de acordare realizat de actor.

În depozitul din Los Angeles mai sunt multe din obiectele vieţii publice ale lui Brando: scrisori de la admiratori celebri ca Frank Sinatra sau un scenariu adnotat al filmului "Mutiny on the Bounty".

Brando era foarte pasionat de invenţiile sale. Pe lângă sistemul de acordare el a mai realizat încă trei invenţii. „Avea nişte pantofi pe care îi puteai purta în piscină şi care creşteau frecarea cu baza piscinei pentru un mai bun antrenament prin apă”, a povestit avocatul vedetei.

Se credea că toate cele trei tobe prototip realizate pentru acordarea patentei s-au pierdut. Avocatul Kevin Costanza a descoperit, însă, una dintre ele. Brando dorea să înlocuiască sistemul de prindere cu cinci sau şase şuruburi cu un singur sistem de prindere. El a lucrat cinci ani la acesta şi l-a înregistrat în 2002. Un producător de tobe de acest gen a declarat că ideea era una practică, dar costurile ei erau prea mari.

Marlon Brando, actorul care a câştigat premiul Oscar pentru rolurile sale în "Waterfront" şi "The Godfather", a murit pe 1 iulie 2004, la 80 de ani. <iframe src="http://www.youtube.com/embed/mSz9ZpETXhs" width="480" frameborder="0" height="390"></iframe>

Ne puteți urmări și pe Google News