Marko nu se lasă mazilit decât de uninominal

Marko nu se lasă mazilit decât de uninominal

Constrânşi de apropierea alegerilor, liderii UDMR acceptă, declarativ, reformarea formaţiunii, cu o condiţie: cel puţin la vârf, să nu se schimbe nimic.

Propunerea senatorului UDMR Eckstein Kovacs Peter, ca după alegerile locale să fie convocat un Congres extraordinar pentru intrarea în campania pentru parlamentare cu „feţe credibile“ în conducere, a fost respinsă ferm de liderii Uniunii sâmbătă la Consiliul Reprezentanţilor Unionali de la Târgu-Mureş. Nici observaţia sa că „misoginismul este una dintre problemele UDMR“ nu a fost mai bine primită.

„Noi trebuie să fim în permanentă reformă, prin promovarea tinerilor. Putem vorbi de un eventual congres UDMR, dacă se schimbă sistemul electoral“, a replicat preşedintele Uniunii, Marko Bela, în condiţiile în care şansele introducerii votului uninominal sunt aproape nule.

Argumentele lui Eckstein, potrivit căruia UDMR nereformată şi concurată serios de UCM ar putea pierde la următoarele alegeri, sunt considerate „cam şubrede“ şi de preşedintele executiv al Uniunii, Kelemen Hunor. „Trebuie o motivaţie mult mai serioasă. Cea formulată de Eckstein este cam şubredă“, a comentat Kelemen, citat de Mediafax. Nici Gyorgy Frunda nu consideră oportună o schimbare a conducerii, în condiţiile în care, în opinia sa, UDMR nu trece printr-o criză politică.

Ne puteți urmări și pe Google News