Evenimentul Zilei > Sport > Marius Șumudică reacție după insultele la adresa sa: „Nu prea mi-am bătut capul”
Marius Șumudică reacție după insultele la adresa sa: „Nu prea mi-am bătut capul”

Marius Șumudică reacție după insultele la adresa sa: „Nu prea mi-am bătut capul”

Antrenorul Marius Șumudică a reacționat după insultele rasiste proferate de un comentator sportiv turc, la adresa lui. El a spus că nu dă atenție lucrurile de acest fel.

Marius Șumudică a comentat insultele rasiste care au fost făcute pe un post de televiziune turc. Antrenorul român a reacționat după ce un comentator sportiv l-a numit „țigan” într-o emisiune, la un post de televiziune turc.

Marius Șumudică a afirmat că declarațiile comentatorului Erman Toroglu, fost arbitru, nu sunt normale. Pe de altă parte, românul a precizat că nu-și bate capul cu aceste lucruri.

„Nu e normal ce s-a spus, mai ales că, atunci când mă vede, lumea spune că a trecut maşina de lapte peste mine. Nu am nimic cu etnia romă, m-a insultat, treaba lui, sincer, nu prea mi-am bătut capul”, a declarat Şumudică la Digisport.

În acest context, antrenorul a mai spus că nu are nevoie de ajutor și că nu vrea să fie apărat. Marius Șumudică a subliniat că aparține României și este mândru de acest lucru.

„Nu vreau să mă apere nimeni. Eu aparțin României și sunt mândru că sunt român”, a precizat Şumudică, potrivit Digisport.

Insultele la adresa lui Marius Șumudică

Erman Toroglu, acum în vârstă de 72 de ani, a fost fotbalist în anii 70- 80 și arbitru. El a făcut un comentariu cu caracter rasist la adresa lui Șumudică. Toroglu a reacționat într-o emisiune televizată, după ce antrenorul român a refuzat să continue la Gaziantep.

„Antrenorul ăsta e plin de figuri, joacă teatru. Nu am mai văzut aşa ceva, unde se crede? Se comportă ca un ţigan, e un ţigan”.

Deși moderatorul emisiunii i-a atras atenția să nu mai folosească insulte la adresa românului, comentatorul a continuat: „Dar cum să-i spun altfel, să-l numesc cerşetor?!”.

Despărțirea de Gaziantep

Clubul de fotbal Gaziantep a anunţat, duminică, că va rezilia contractual cu antrenorul Marius Şumudică. Decizia a fost luată pe fondul unui conflict dintre român și președintele grupării turce.

Șumudică a atrenat Gaziantep din vara anului 2019 şi mai avea contract până în mai. Echipa s-a clasat pe locul 4 în campionatul turc, la 3 puncte distanță de liderul Beşiktaş.

Plângere penală după insultele adresate lui Marius Șumudică

Doi parlamentari turci au făcut plângere penală împotriva comentatorului sportiv Erman Toroglu, pentru insultele adresate românului. Deputații Ozcan Purcu şi Cemal Bekle, de origine romă, i-au luat apărarea românului.

Ei au reclamat comportamentul „fascist” al comentatorului sportiv, după insultele pe care acesta le-a adresat românului. Demersul este susținut de mai multe ONG-uri care apără drepturile romilor din Turcia și politicieni.

Reacția ministrului român al sportului

Ministrul român al sportului, Eduard Novak, a calificat insultele aduse lui Marius Șumudică drept rasiste şi discriminatorii. El a precizat că acestea sunt inacceptabile şi de netolerat:

„Comportamentul comentatorului turc Erman Toroglu și insultele rasiste și discriminatorii aduse la adresa domnului Marius Șumudică sunt inacceptabile, de netolerat. Este cu atât mai greu de înțeles și de acceptat situația, cu cât sportivii români au adus de-a lungul timpului o valoare imensă sportului turcesc, în special în lumea fotbalului. Fotbaliști români, precum Mircea Lucescu și Gheorghe Hagi, sunt văzuți ca idoli atât de către suporteri, cât și de către mulți jucători turci”.

Citește și: 

MTS intervine în scandalul lui Șumudică din Turcia. „Comportament inacceptabil”